Κόσμος

Υπέρ της εξάμηνης αναστολής του κόμματος Όρμπαν από τον ΕΛΚ ο Σεμπάστιαν Κουρτς

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς προτείνει την εξάμηνη αναστολή της συμμετοχής του κόμματος FIDESZ του Ούγγρου πρωθυπουργού, Βίκτορ Όρμπαν, στο ΕΛΚ.

Ο αρχηγός του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς ανέφερε πως, κατά τη σημερινή Πολιτική Συνέλευση του ΕΛΚ, το κόμμα του θα υποστηρίξει, μαζί με την Χριστιανοδημοκρατική Ένωση και τη Χριστιανοκοινωνική Ένωση στη Γερμανία, την πρόταση του Μάνφρεντ Βέμπερ.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα των έξι μηνών, ένα “συμβούλιο σοφών” θα αναλύσει ακριβώς την κατάσταση, ενώ παρά το πάγωμα της συμμετοχής του, το FIDESZ θα παραμείνει μέλος της ΚΟ του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με τον Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ο κ. Κουρτς δεν θα δώσει το παρών στη σημερινή συνέλευση στις Βρυξέλλες αλλά θα τον εκπροσωπήσει ο γενικός γραμματέας του Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος Καρλ Νεχάμερ.

Σύμφωνα με την Die Presse, η συζήτηση ως προς τον Όρμπαν γίνεται όλο και πιο επιβαρυντική για τον Μάνφρεντ Βέμπερ καθώς μια ενδεχόμενη αποχώρηση του FIDESZ απειλεί με σμίκρυνση το ΕΛΚ και σε μείωση των πιθανοτήτων εκλογής του σε πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ζελένσκι εύχεται για τον Πούτιν «μακάρι να πεθάνει» και να έρθει ειρήνη για την Ουκρανία – Το αιχμηρό χριστουγεννιάτικο μήνυμά του
Την ίδια ώρα ο Βλαντίμιρ Πούτιν αντάλλαξε δώρα με την εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών - Εκείνος της χάρισε κοσμηματοθήκη, ενώ η Μαρία Ζαχάροβα τού έδωσε φάκελο με μία έκθεσή της
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
6
Νετανιάχου και Τραμπ συγκυβερνήτες σε βομβαρδιστικό Β-2 που περνάει πάνω από το Ιράν – Το AI βίντεο «μήνυμα» του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού
Έξι μήνες μετά τον βομβαρδισμό των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, ο Νετανιάχου φαίνεται να θέλει να τραβήξει τα βλέμματα
τραμπ- νετανιαχου