Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Υποδιευθύντρια λυκείου στη Ρώμη απαγόρευσε τα μίνι… λόγω κορονοϊού!

Ρώμη
Φωτογραφία αρχείου: Intime

Η Ιταλίδα υπουργός Παιδείας Λουτσία Ατσολίνα θα διατάξει έρευνα, για να αποσαφηνισθεί σε ποιό κριτήριο βασίσθηκε υποδιευθύντρια λυκείου της Ρώμης, η οποία ζήτησε από τις μαθήτριες να μην παρουσιάζονται στο σχολείο φορώντας μίνι.

Η σχετική «δυναμική σύσταση» δικαιολογήθηκε από την υποδιευθύντρια του λυκείου της περιοχής Γκαρμπατέλα της Αιώνιας Πόλης, με την λογική ότι δεν έχουν ακόμη παραδοθεί τα ατομικά θρανία που υποσχέθηκε η κυβέρνηση, λόγω κορονοϊού. Κατά συνέπεια -υπογράμμισε η εκπαιδευτικός- οι κοπέλες κάθονται σε καρέκλες, μπροστά στους καθηγητές οι οποίοι μπορεί -άθελά τους- να κοιτάξουν τις γάμπες τους.

Μια θέση που κρίθηκε σεξιστική από τις περισσότερες μαθήτριες, η οποία πήγαν σήμερα σχολείο, με φούστα πάνω από το γόνατο, για να διαμαρτυρηθούν και να στείλουν το μήνυμά τους

Μια από τις κοπέλες, μάλιστα, τόνισε ότι της έγινε η σχετική σύσταση, έστω και αν δεν φορούσε μίνι, αλλά φούστα φτιαγμένη με καλοκαιρινό, ελαφρύ ύφασμα. Το θέμα αποτελεί κύριο θέμα συζήτησης στο διαδίκτυο και προβάλλεται με έμφαση από τον ιταλικό τύπο.

Τα περισσότερα σχόλια είναι σαφώς υπέρ των μαθητριών και του δικαιώματός τους να ντύνονται όπως προτιμούν, πάντα μέσα στα όρια του καλού γούστου και του μέτρου. Από την άλλη, όμως, υπάρχει και μια μειοψηφία η οποία υπενθυμίζει ότι ο κανονισμός των ιταλικών σχολείων (ο οποίος γράφτηκε πριν από πολλές δεκαετίες) κανονικά, απαγορεύει τόσο τα μίνι στις κοπέλες, όσο και τις βερμούδες στους άνδρες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις