Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Υπόθεση Κασόγκι: Δεν δόθηκε άδεια να ερευνηθεί σαουδαραβικό όχημα στην Κωνσταντινούπολη!

Υπόθεση Κασόγκι: Δεν δόθηκε άδεια να ερευνηθεί σαουδαραβικό όχημα στην Κωνσταντινούπολη!
photo epa

Το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη εξακολουθεί να κωλυσιεργεί τις έρευνες για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας δεν έδωσε άδεια στις τουρκικές αρχές που διεξάγουν έρευνα για τη δολοφονία Κασόγκι, να ερευνήσουν το σταθμευμένο διπλωματικό όχημα στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με το ιδιωτικό τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Το όχημα που ανήκει στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε στη συνοικία Σουλτάνγκαζι νωρίτερα σήμερα, ενώ σύμφωνα με το CNN Turk οι αρχές θα μπορέσουν να διεξάγουν έρευνα στο αυτοκίνητο αύριο Τρίτη.

Το ζήτημα της δολοφονίας Κασόγκι βρίσκεται στο παγκόσμιο προσκήνιο με την Τερέζα Μέρι να ζητά σήμερα να ειπωθεί “όλη η αλήθεια για το τι συνέβη” στον Σαουδάραβα δημοσιογράφο μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, στις 2 Οκτωβρίου.

Νωρίτερα ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν , μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, τόνισε ότι οι Σαουδάραβες έχουν ευθύνη να αποκαλύψουν την αλήθεια για τον φόνο του Κασόγκι.

«Εξ αρχής, η γραμμή του προέδρου μας είναι σαφής: τίποτα δεν θα μείνει κρυφό σε αυτήν την υπόθεση. Από δικαστικής πλευράς, θα φτάσουμε μέχρι το βάθος. Τελικός στόχος μας είναι να αποκαλύψουμε όλες τις πλευρές», είπε.

Η υπόθεση του Κασόγκι, πρόσθεσε ο Καλίν, δεν είναι ένα διμερές ζήτημα μεταξύ της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας, όμως ξεκαθάρισε πως η

τουρκική κυβέρνηση δεν θέλει να πληγούν οι σχέσεις των δύο χωρών με αυτήν την αφορμή.

«Η Σαουδική Αραβία είναι μια σημαντική χώρα για εμάς. Είναι μια αδελφή και φίλη χώρα. Έχουμε πολλές εταιρικές σχέσεις και φυσικά δεν θα θέλαμε να πληγούν», τόνισε.

Ακόμη ο  Τζάρεντ Κούσνερ, σύμβουλος του Λευκού Οίκου και γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε σήμερα πως κάλεσε τον πρίγκηπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας να είναι «ειλικρινής»αναφορικά με τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι και του διαμήνυσε ότι «ο κόσμος παρακολουθεί» όσα λέει το Ριάντ για την υπόθεση αυτήν.

Ο Κούσνερ έχει αναπτύξει προσωπική σχέση με τον πρίγκιπα Μοχάμεντ και φέρεται να ζήτησε από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να ενεργήσει με προσοχή ώστε να μην διαταραχθούν οι σχέσεις με έναν στρατηγικής σημασίας σύμμαχο για τις ΗΠΑ, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις