Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Υπόθεση Σκριπάλ: Ανατροπή! “Παραπληροφόρηση ότι έχουμε βρει τους δράστες της δηλητηρίασης”

Υπόθεση Σκριπάλ: Ανατροπή! “Παραπληροφόρηση ότι έχουμε βρει τους δράστες της δηλητηρίασης”

Ο υπουργός Ασφάλειας της Βρετανίας απέρριψε την Πέμπτη (19.07.2018) τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει τους υπόπτους για τη δηλητηρίαση με τον νευροτοξικό παράγοντα Novitchok του πρώην διπλού Ρώσου πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια στο Σάλσμπερι της Αγγλίας. Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα οι δράστες είναι Ρώσοι.

«Νομίζω πως η ιστορία αυτή ανήκει στην κατηγορία της παραπληροφόρησης και της άγριας σπέκουλας», έγραψε ο Μπεν Ουάλας στο Twitter, σχολιάζοντας την αναφορά του πρακτορείου ειδήσεων Press Association.

Το δημοσίευμα που άναψε φωτιές

Νωρίτερα το Press Association μετέδωσε ότι οι αρχές αναζητούν περισσότερους από έναν ύποπτο. Χρησιμοποίησαν τα βίντεο από κάμερες κλειστών κυκλωμάτων ασφαλείας για να τους αναγνωρίσουν.

“Οι ερευνητές πιστεύουν ότι έχουν εντοπίσει τους υπόπτους της επίθεσης με τον νευροτοξικό παράγοντα Νόβιτσοκ και έχουν διασταυρώσει τα στοιχεία με τα αρχεία των ανθρώπων που μπήκαν στη χώρα περίπου εκείνη την εποχή. Είναι βέβαιοι ότι είναι Ρώσοι” επισήμανε πηγή που έχει γνώση των ερευνών.

Από τους Σκριπάλ στην Dawn Sturgess

Οι εξελίξεις έρχονται ενώ πρόκειται να ξεκινήσει δίκη για τον θάνατο της 44χρονης Dawn Sturgess. Πέθανε 8 μέρες μετά την επαφή της με τον νευροτοξικό παράγοντα Νόβιτσοκ νωρίτερα μέσα στον μήνα.

Οι αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο το Νόβιτσοκ σε αυτή την υπόθεση να προέρχεται από τους ίδιους ανθρώπους που επιχείρησαν να δολοφονήσουν τον Σεργκέι Σκριπάλ και την κόρη του Γιούλια τον Μάρτιο.

Ο σύντροφος της Dawn Sturgess νοσηλεύεται σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση καθώς μολύνθηκε από την επαφή με τον νευροτοξικό παράγοντα Νόβιτσοκ. Πιστεύεται ότι η Sturgess εκτέθηκε στο Νόβιτσοκ σε βαθμό 10 φορές παραπάνω από τους Σκριπάλ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις