Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Υπόθεση Σκριπάλ – Περιπλέκεται το μυστήριο: Είχαν αποσυνδέσει το GPS από τα κινητά τους την μοιραία μέρα

Υπόθεση Σκριπάλ – Περιπλέκεται το μυστήριο: Είχαν αποσυνδέσει το GPS από τα κινητά τους την μοιραία μέρα

Ο ρώσος πρώην πράκτορας Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του Γιούλια είχαν απενεργοποιήσει από τα κινητά τους τηλέφωνα την σύνδεση με το GPS την ημέρα που τους εντόπισαν στο παγκάκι σε σημείο του Σαλσμπερι έχοντας χάσει τις αισθήσεις τους, γράφει σήμερα η βρετανική εφημερίδα The Times.

«Τέτοιες ενέργειες μπορούσαν να δώσουν τη δυνατότητα στον 66χρονο Σκριπάλ και στην 33χρονη κόρη του Γιούλια να έχουν μια μυστική συνάντηση» αναφέρει στο δημοσίευμα της η εφημερίδα. Η επίσημη εκπρόσωπος της Scotland Yard δεν θέλησε να σχολιάσει την λεπτομέρεια αυτή στην εφημερίδα, λέγοντας μόνο ότι «εμείς δεν προτιθέμεθα να προβούμε σε σχολιασμούς που αφορούν τις έρευνες».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, στις 4 Μαρτίου, στις 09:15 τοπική ώρα οι Σκριπάλ επισκέφθηκαν το νεκροταφείο, στο οποίο έχουν ταφεί η σύζυγός και ο γιός του Σεργκέι. Εν συνεχεία στις 13:30, έβαλαν το αυτοκίνητο τους σε παρκινγκ στο Σάλσμπερι, πήγαν στην μπυραρία και μετά πήγαν στο εστιατόριο.

Σύμφωνα με τους The Times τις πληροφορίες αυτές όσον αφορά την χρήση των κινητών τους τηλεφώνων τις έδωσαν στις αρχές οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις