Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Υπόθεση Σκριπάλ: Ρώσο αξιωματικό κατονομάζουν ως τρίτο ύποπτο οι Βρετανοί

Υπόθεση Σκριπάλ: Ρώσο αξιωματικό κατονομάζουν ως τρίτο ύποπτο οι Βρετανοί

Ένα αξιωματικό της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών της Ρωσίας κατονομάζουν οι Βρετανοί ως τον τρίτο ύποπτο για τη δηλητηρίαση Σκριπάλ.

Η υπόθεση της δηλητηρίασης του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ συνεχίζει να απασχολεί τη Βρετανία όπως ανέφεραν κάποιες πηγές στο πρακτορείο Reuters.

Οι πηγές αυτές μάλιστα επιβεβαίωσαν πληροφορία του ενημερωτικού ιστότοπου Bellingcat, ο οποίος ανέφερε χθες πως ο ύποπτος είναι ο Ντενίς Σεργκέγεφ, υψηλόβαθμος αξιωματικός της GRU και απόφοιτος της Στρατιωτικής Διπλωματικής Ακαδημίας της Ρωσίας.

Ο Σκριπάλ, πρώην αξιωματικός της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών της Ρωσίας ο οποίος κατέδωσε δεκάδες πράκτορες στην MI6, και η κόρη του Γιούλια, είχαν βρεθεί αναίσθητοι σε ένα παγκάκι στην πόλη Σάλσμπερι τον Μάρτιο του 2018 αφού δηλητηριάστηκαν με τον νευροτοξικό παράγοντα στρατιωτικής προέλευσης Νοβιτσόκ, χωρίς ωστόσο να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή τους.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, Βρετανοί εισαγγελείς απήγγειλαν ερήμην κατηγορίες σε βάρος δύο Ρώσων ,γνωστών με τα ψευδώνυμα Αλεξάντρ Πετρόφ και Ρουσλάν Μποσίροφ, για απόπειρα δολοφονίας κατά του Σκριπάλ, ωστόσο η Ρωσία αρνείται κατηγορηματικά πως έχει αναμιχθεί στην υπόθεση αυτή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις