Κόσμος

Υπόθεση Σκριπάλ: Ρώσο αξιωματικό κατονομάζουν ως τρίτο ύποπτο οι Βρετανοί

Ένα αξιωματικό της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών της Ρωσίας κατονομάζουν οι Βρετανοί ως τον τρίτο ύποπτο για τη δηλητηρίαση Σκριπάλ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η υπόθεση της δηλητηρίασης του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ συνεχίζει να απασχολεί τη Βρετανία όπως ανέφεραν κάποιες πηγές στο πρακτορείο Reuters.

[read4more]

Οι πηγές αυτές μάλιστα επιβεβαίωσαν πληροφορία του ενημερωτικού ιστότοπου Bellingcat, ο οποίος ανέφερε χθες πως ο ύποπτος είναι ο Ντενίς Σεργκέγεφ, υψηλόβαθμος αξιωματικός της GRU και απόφοιτος της Στρατιωτικής Διπλωματικής Ακαδημίας της Ρωσίας.

Ο Σκριπάλ, πρώην αξιωματικός της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών της Ρωσίας ο οποίος κατέδωσε δεκάδες πράκτορες στην MI6, και η κόρη του Γιούλια, είχαν βρεθεί αναίσθητοι σε ένα παγκάκι στην πόλη Σάλσμπερι τον Μάρτιο του 2018 αφού δηλητηριάστηκαν με τον νευροτοξικό παράγοντα στρατιωτικής προέλευσης Νοβιτσόκ, χωρίς ωστόσο να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή τους.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, Βρετανοί εισαγγελείς απήγγειλαν ερήμην κατηγορίες σε βάρος δύο Ρώσων ,γνωστών με τα ψευδώνυμα Αλεξάντρ Πετρόφ και Ρουσλάν Μποσίροφ, για απόπειρα δολοφονίας κατά του Σκριπάλ, ωστόσο η Ρωσία αρνείται κατηγορηματικά πως έχει αναμιχθεί στην υπόθεση αυτή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέο «μπλόκο» στον Τραμπ: Δικαστήριο απαγόρευσε να μπει το όνομά του στο Κέντρο Κένεντι
Ομοσπονδιακός δικαστής έκρινε ότι απαιτείται η έγκριση του Κογκρέσου για την τοποθέτηση επιγραφών - Είχε ήδη διατάξει να αφαιρεθεί το όνομα του Αμερικανού προέδρου από την πρόσοψη
FILE - A woman walks outside The John F. Kennedy Memorial Center for the Performing Arts, Feb. 2, 2026 in Washington.
Νέες απειλές του Ομέρ Τσελίκ για Αιγαίο, Κύπρο και Ανατολική Μεσόγειο – Βολές και κατά ΗΠΑ για άρση εμπάργκο στη Λευκωσία
«Η Τουρκία έχει επίγνωση της δύναμής της τόσο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όσο και στο πεδίο» τονίζει ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν
Ομέρ Τσελίκ