Κόσμος

Υπουργός Brexit Βρετανίας: Επεξεργαζόμαστε τι θα ζητήσουμε από την Ε.Ε.

Η Βρετανία εξακολουθεί να επεξεργάζεται τι θα ζητήσει από την ΕΕ ώστε να καθησυχαστούν οι ανησυχίες των Βρετανών βουλευτών όσον αφορά το σχέδιο ασφαλείας, γνωστό ως backstop, που έχει στόχο να αποτραπεί ένα σκληρό σύνορο ανάμεσα στην Ιρλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός που είναι αρμόδιος για το Brexit Στίβεν Μπάρκλεϊ.

Ερωτηθείς από το τηλεοπτικό δίκτυο του BBC ποια είναι η συγκεκριμένη πρόταση που θα κάνει η Βρετανία στην ΕΕ, ο Μπάρκλεϊ απάντησε: “Πάνω σε αυτό εργαζόμαστε στο πλαίσιο της πρακτικής ακρόασης”.

“Η ΕΕ δεν θέλει να βρεθεί σε μια κατάσταση στην οποία δεν θα υπάρχει συμφωνία – αυτό θα έχει τεράστιο αντίκτυπο όχι μόνον στην ιρλανδική οικονομία αλλά και σε άλλες οικονομίες, την ολλανδική οικονομία – επομένως είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών να υπάρξει συμφωνία”, πρόσθεσε.

Ο Μπάρκλεϊ σημείωσε επίσης ότι η συμφωνία της Μέι με την ΕΕ για το Brexit, η οποία υπέστη τη μεγαλύτερη ήττα στο κοινοβούλιο στην σύγχρονη ιστορία της Βρετανίας, είναι η πιο δημοφιλής από τις επιλογές που είναι διαθέσιμες.

“Στην πραγματικότητα, η πιο δημοφιλής από τις επιλογές είναι η συμφωνία της πρωθυπουργού”, σημείωσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πύρινη κόλαση» σε αποθήκη πυροτεχνημάτων στην Καλιφόρνια, επτά αγνοούμενοι - Η στιγμή των εκρήξεων
Συγγενείς αγνοουμένων δεν έκρυψαν την οργή τους, κατηγορούν τους πυροσβέστες πως δεν «επικεντρώνονται στους ανθρώπους που παγιδεύτηκαν μέσα στην αποθήκη και πιθανόν σκοτώθηκαν»
Εκρήξεις σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην Καλιφόρνια
«Χαστούκι» σε Τραμπ από δικαστή: Μετανάστες που έχουν μπει παράνομα στις ΗΠΑ μπορούν να ζητήσουν άσυλο
«Τίποτα στον νόμο για τη μετανάστευση και την υπηκοότητα, ή στο Σύνταγμα, δεν δίνει στον πρόεδρο ή αντιπροσώπους του τις υπερβολικές εξουσίες που επικαλείται στη διακήρυξη και στις οδηγίες για την εφαρμογή της», αναφέρει ο δικαστής
Μετανάστες
ΗΠΑ: «Απαράδεκτη» η απόφαση του Ιράν να κλείσει τις πόρτες στους επιθεωρητές του Διεθνή Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας
«Η Τεχεράνη είχε τη δυνατότητα να κάνει πίσω και να επιλέξει τον δρόμο της ειρήνης και της ευημερίας», σχολίασε η εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών
Μασούντ Πεζεσκιάν
«Τρέμει» η Ιαπωνία: Σχέδιο πρόληψης για «μεγασεισμό» που σαρώνει την τάφρο Nankai κάθε 100 χρόνια
Η τάφρος Nankai θεωρείται από τις πιο επικίνδυνες στον πλανήτη, με τον τελευταίο σεισμό τέρας να καταγράφεται το 1946 - Εκτιμώμενος αριθμός θυμάτων που θέλει να μειώσει η Ιαπωνία κατά 80% ανέρχεται στους 298.000
Μεγάλος σεισμός στην Ιαπωνία το 2011