Συμβαίνει τώρα:
Τροχαίο στην Αττική Οδό: Κλειστό το ρεύμα προς αεροδρόμιο στο ύψος της Μεταμόρφωσης
Κόσμος

Υποβάθμιση της BP και από τη Moody’s

Ο ένας μετά τον άλλο οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης υποβαθμίζουν τη BP, καθώς μετά τους Standard and Poor's και Fitch ακολούθησε η Moody’s.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Moody’s εκτιμά ότι το σύνολο των δαπανών για την καταπολέμηση της πετρελαιοκηλίδας «μάλλον θα είναι πιο αυξημένο απ’ ότι αναμενόταν αρχικά, δεδομένης της έκτασης των ζημιών». Έτσι, υποβάθμισε τη βρετανική εταιρία από το Aa2 στο A2. Η εξέλιξη έρχεται λίγες ώρες μετά τη… μαραθώνια κατάθεση του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρίας από μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου.

Την ίδια στιγμή, μικρή βελτίωση παρουσιάζουν οι εργασίες περισυλλογής του πετρελαίου που μολύνει τον Κόλπο του Μεξικού. Σύμφωνα με τον διοικητή της ακτοφυλακής των ΗΠΑ, Θαν Άλεν, πλέον η BP αντλεί πλέον 25.000 βαρέλια (ήτοι 4 εκατομμύρια λίτρα) πετρελαίου την ημέρα, σε σχέση με τα 15.000 βαρέλια που αντλούσε μέχρι σήμερα.

Υπάρχουν μάλιστα ελπίδες ότι ο όγκος πετρελαίου που αντλείται καθημερινά θα αυξηθεί στα 28.000 βαρέλια στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Επί του παρόντος, από το πετρελαιοπηγή διαρρέουν από 35.000 έως 60.000 βαρέλια (έως και 9,5 εκατομμύρια λίτρα) αργού κάθε μέρα. 

Διαβάστε επίσης 
Στο “εκτελεστικό απόσπασμα” του Κογκρέσου η BP…

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στον αέρα η συνάντηση ΗΠΑ – Ιράν στη Ντόχα – Το Κατάρ δεν «ξεπαγώνει» τα ιρανικά 6 δισ. δολάρια
Γουίτκοφ και Κούσνερ θα βρίσκονται στην Ντόχα, αλλά δεν έχει προγραμματιστεί συνάντηση με το Ιράν, ανακοίνωσε το Κατάρ, το οποίο, όπως τόνισε, συντονίζεται με το Ομάν για το Ορμούζ
Ιράν
Σκληρό παιχνίδι της μοίρας: Απελάθηκαν από τις ΗΠΑ, μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο που κατέρρευσε στη Βενεζουέλα και έκτοτε αγνοούνται
Λίγες ώρες πριν το χτύπημα του Εγκέλαδου αεροσκάφος με 146 απελαθέντες Βενεζουελάνους, ανάμεσά τους 19 γυναίκες και επτά παιδιά, προσγειώθηκε στο Καράκας και τους πήγαν σε ξενοδοχείο που κατέρρευσε
Κτίριο που έχει καταρρεύσει στη Λα Γκουάιρα