Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Υποβαθμίστηκε ο κυκλώνας Φλόρενς – Παραμένει ο κίνδυνος για καταστροφές

Υποβαθμίστηκε ο κυκλώνας Φλόρενς – Παραμένει ο κίνδυνος για καταστροφές
Φωτογραφία Reuters

Στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ κατευθύνεται ο κυκλώνας Φλόρενς. Αν και υποβαθμίστηκε, οι φόβοι για τις καταστροφές που μπορεί να προκαλέσει παραμένουν έντονοι.

Ο κυκλώνας Φλόρενς “έπεσε” μια βαθμίδα στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον. Πλέον είναι στην κατηγορία 2, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο επιτήρησης τυφώνων και κυκλώνων (NHC).

Ωστόσο, το NHC έσπευσε να διευκρινίσει και να προειδοποιήσει πως οι σφοδρές βροχοπτώσεις που θα φέρει ο Φλόρενς ενδέχεται να προκαλέσουν εκτεταμένες υλικές ζημιές. «Ο Φλόρενς είναι πλέον κυκλώνας κατηγορίας 2 στην κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον», ανέφερε το NHC.

Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

Ο κυκλώνας βρίσκεται 520 χιλιόμετρα ανατολικά της ακτής Μιρτλ της Νότιας Καρολίνας, με ανέμους 175 χιλιομέτρων την ώρα. Κινείται προς βορειοδυτική κατεύθυνση και διανύει περίπου 28 χιλιόμετρα την ώρα, διευκρίνισαν οι μετεωρολόγοι.

Αναμένεται να πλησιάσει τις ακτές της Βόρειας και της Νότιας Καρολίνας αργότερα σήμερα Πέμπτη, πριν κινηθεί κοντά ή φθάσει στις ακτές της Βόρειας Καρολίνας και της Νότιας Καρολίνας το βράδυ της Πέμπτης και την Παρασκευή, συμπλήρωσε το NHC.

Πόλεις έχουν εκκενωθεί, εκατοντάδες πολίτες έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, ενώ άλλοι τα θωρακίζουν με όποιο τρόπο μπορούν. Υπάρχουν κι εκείνοι που προσπαθούν με… μηνύματα όπως “φύγε Φλόρενς” προσπαθούν να… αντιμετωπίσουν τον κυκλώνα!

Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις