Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Υποβαθμίζει την κατρακύλα της τουρκικής λίρας ο Ερντογάν

Υποβαθμίζει την κατρακύλα της τουρκικής λίρας ο Ερντογάν

Αποσυνδέει την υποτίμηση της τουρκικής λίρας με τα προβλήματα στις διπλωματικές σχέσεις με την Ουάσιγκτον ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επισημαίνοντας πως έχουν υπερτονιστεί οι οικονομικές δυσκολίες.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε επίσης, ότι η Τουρκική Κεντρική Τράπεζα είναι ανεξάρτητη, κάτι που όπως ανέφερε αποδεικνύεται από την αύξηση του βασικού επιτοκίου στην Τουρκία. Απέρριψε επίσης τους ισχυρισμούς ότι επηρεάζει τη νομισματική πολιτική της.

Παράλληλα, είπε ότι ο ίδιος, ως πρόεδρος της Τουρκίας, είναι κατά της αύξησης των επιτοκίων, καθώς είναι ενδεχόμενο η αύξηση αυτή, να τρομάξει και να απομακρύνει τους επενδυτές.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε από τη Νέα Υόρκη ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να εκδώσουν τον Τούρκο κληρικό Φετουλάχ Γκιουλέν, που κατηγορείται ότι σχεδίασε το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Υποστήριξε ότι τα δικαστήρια και όχι οι πολιτικοί θα αποφασίσουν την τύχη του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον.

Για τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ είπε ότι δεν μπορεί να παραμένει στην εξουσία, καθώς οι προσπάθειες ειρήνευσης είναι αδύνατες με την παραμονή του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις