Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Υποχρεώνουν μαθητές να φορούν στολές Αρμάνι στην Ιαπωνία

Υποχρεώνουν μαθητές να φορούν στολές Αρμάνι στην Ιαπωνία
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ένα δημόσιο δημοτικό σχολείο στην ακριβή, εμπορική συνοικία του Τόκιο, την Γκίνζα, αποφάσισε να επιβάλει στους μαθητές του τη χρήση σχολικών στολών σχεδιασμένων από τον ιταλικό οίκο μόδας Αρμάνι προκαλώντας διαμαρτυρίες από πολλούς γονείς.

Το Δημοτικό Σχολείο Ταϊμέι προγραμματίζει τη χρήση στολών για τους νεοεισερχόμενους μαθητές του. Η κάθε στολή στοιχίζει περισσότερα από 729 δολάρια (σχεδόν 596 ευρώ), περιλαμβανομένης της προαιρετικής αγοράς συνοδευτικών αξεσουάρ, δηλαδή είναι πάνω από τρεις φορές ακριβότερη από τη σημερινή, έγραψε η Huffington Post.

Τα κεντρικά γραφεία του οίκου μόδας στην Ιαπωνία, που βρίσκονται στην Γκίνζα, απέχουν 200 μέτρα από το σχολείο.

“Εξεπλάγην και διερωτήθηκα γιατί να επιλεγούν τόσο πολυτελείς, επώνυμες σχολικές στολές για ένα δημόσιο δημοτικό σχολείο”, είπε στην εφημερίδα μητέρα που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

“Ανησυχώ ότι τα παιδιά θα αποκτήσουν την εσφαλμένη εντύπωση ότι κάτι ακριβό είναι καλό, ενώ κάτι φθηνό είναι κακό”, είπε η ίδια, το παιδί της οποίας πρόκειται να ξεκινήσει να φοιτά στο συγκεκριμένο σχολείο τον Απρίλιο που αρχίζει η νέα σχολική χρονιά.

Στολές Αρμάνι για το σχολείο ορόσημο

Σε επιστολή του προς τους γονείς τον Νοέμβριο, ο διευθυντής του σχολείου Τοσιτσούγκου Γουάντα ανέφερε ότι το Ταϊμέι είναι ορόσημο της πόλης και ότι η απόφαση για την επιβολή των στολών Αρμάνι έχει στόχο να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα που να αρμόζει σε ένα τέτοιο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις