Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ζάεφ για Συμφωνία των Πρεσπών: Οι συνταγματικές αλλαγές θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιανουάριο του 2019

Ζάεφ για Συμφωνία των Πρεσπών: Οι συνταγματικές αλλαγές θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιανουάριο του 2019
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Οι συνταγματικές αλλαγές στα Σκόπια, που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών, θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το δεύτερο μισό του Ιανουαρίου του 2019, δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ΜΙΑ.

Μέχρι τα τέλη της εβδομάδας, η κυβέρνηση της πΓΔΜ θα έχει καταθέσει στη Βουλή τα σχέδια των τροπολογιών του Συντάγματος, όπου θα συμπεριληφθούν και κάποιες από τις προτάσεις των οκτώ αυτών βουλευτών της αντιπολίτευσης, οι οποίοι στην ψηφοφορία της 19ης Οκτωβρίου στη Βουλή τοποθετήθηκαν υπέρ της πρότασης της κυβέρνησης για έναρξη της διαδικασίας τροποποίησης του Συντάγματος, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε ότι «οι όροι για τα χρονοδιαγράμματα είναι προσδιορισμένοι με σαφήνεια και οι συζητήσεις γίνονται μέσα στο χρονοδιάγραμμα».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ «εάν υιοθετήσουμε τις συνταγματικές αλλαγές στην κυβερνητική συνεδρίαση της 5ης Νοεμβρίου και τις προωθήσουμε στη Βουλή, τότε η συνεδρίαση θα μπορούσε να προγραμματιστεί σε διάστημα 30 ημερών».

Επίσης, ο Ζάεφ δήλωσε ότι έχει τακτική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και ότι κανείς από τους δύο δεν βλέπει παράταση των διαδικασιών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις