Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ζάεφ και Μιτσόσκι στο Live News για τη συμφωνία Ελλάδας – ΠΓΔΜ

Ζάεφ και Μιτσόσκι στο Live News για τη συμφωνία Ελλάδας – ΠΓΔΜ

“Ξεχωριστή” χαρακτήρισε ο Ζόραν Ζάεφ την ημέρα όπου επετεύχθη η συμφωνία με την Ελλάδα για το όνομα της ΠΓΔΜ, την ώρα που το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης την απορρίπτει και ζητά να εκφράσει ο λαός την άποψή του.

Μιλώντας στην κάμερα του “Ε” και στον συνάδελφο Άρη Κουτσιούκη που βρέθηκε στα Σκόπια, ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε πως πρόκειται για μια πολύ σημαντική και ξεχωριστή ημέρα τόσο για τον ίδιον όσο και για τους συμπολίτες του.

Σε εντελώς διαφορετικό κλίμα ο αρχηγός του VMRO, το οποίο μέχρι πρότινος κυβερνούσε, Χρίστιαν Μιτσόσκι,  μιλωντας και αυτός στο “Ε”, τόνισε πως είχε μια συνομιλία με τον “πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Μακεδονίας” για την συμφωνία.

Ωστόσο δεν άνοιξε τα χαρτιά του για το αν θα την ψηφίσει η όχι, λέγοντας πως θα την διαβάσει αναλυτικά και στην συνέχεια θα αποφασίσει τα επόμενα βήματα.

“Καρφιά” για τον Ιβάνοφ

Στις αποκλειστικές δηλώσεις του στο Live News, ο εκπρόσωπος της Σκοπιανής κυβέρνησης Μπίλε Μποσνιακόφσκι δήλωσε πως αυτό που είναι πολύ σημαντικό για την χώρα του, είναι η διασφάλιση της “γλώσσας” και της ταυτότητάς τους.

Παράλληλα δεν παρέλειψε να πετάξει… καρφιά προς τον Πρόεδρο Γκεόργκι Ιβάνοφ, για την επιλογή του σχεδόν να διώξει τον Ζόραν Ζάεφ και τον Νικόλα Ντιμιτρόφ από το προεδρικό Μέγαρο όταν του ανακοίνωσαν πως υπάρχει συμφωνία.

Ο κ. Μποσνιακόφσκι δήλωσε πως του δόθηκαν όλα τα έγγραφα, όμως αυτός επέλεξα να μην ακούσει τα επιχειρήματα. Απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση τόσο στην ΠΓΔΜ όσο και στην Ελλάδα, είπε πως θα πρέπει να ψηφίσουν την συμφωνία αναλογιζόμενοι τις συνθήκες και την ευκαιρία που παρουσιάζεται.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις