Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ζάεφ: Τα… είπε με τον Γκουτέρες για το όνομα

Ζάεφ
Φωτογραφία Αρχείου: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, στην οποία συζητήθηκαν και οι διαπραγματεύσεις της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα για το ζήτημα της ονομασίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, ο ΓΓ του ΟΗΕ χαιρέτισε τις μεταρρυθμίσεις που κάνει η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ. Περιλαμβανομένης της θετικής στάσης της χώρας στις σχέσεις με τους γείτονες.

Τι είπαν Ζάεφ – Γκουτέρες

Στη συνομιλία που έγινε το απόγευμα της Τρίτης, 06.03.2018, αξιολογήθηκε θετικά η Συμφωνία Φιλίας και Καλής Γειτονίας μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Βουλγαρίας.

Ακόμη ο Αντόνιο Γκουτέρες εξέφρασε στήριξη στις συνομιλίες που διεξάγονται με την Ελλάδα υπό την αιγίδα του μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας. Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, εκτίμησε ότι υπάρχει θετική δυναμική και δυνατότητα επίτευξης αμοιβαία αποδεκτής λύσης.

Ο Ζόραν Ζάεφ εκτίμησε ότι η Συμφωνία με τη Βουλγαρία βελτίωσε τις διμερείς σχέσεις και συνεισέφερε στην αύξηση των εμπορικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και ενθάρρυνε το να γίνει προσπάθεια για την υπέρβαση του προβλήματος με την Ελλάδα για το ζήτημα της ονομασίας.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση και ότι αυτό θα είναι καλό και για τις δύο χώρες, αλλά και για όλη την περιοχή.

Να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με το παρελθόν και να εργαστούμε μαζί για ένα καλύτερο κοινό μέλλον” πρόσθεσε ο Ζόραν Ζάεφ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις