Κόσμος

Ζάεφ: Θα έρθω στην Αθήνα με το αεροπλάνο που θα γράφει “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”

"Είναι μεγάλη τιμή για εμάς. Όπως έχουμε επαναλάβει, κανείς δεν πίστευε πως θα ήταν εφικτό, αλλά ζω ένα από τα όνειρα της ζωής μου, να είναι η Ελλάδα μία νέα φίλη-χώρα" τόνισε ο Ζόραν Ζάεφ, σε δήλωσή του στο βαλκανικό πρακτορείο ειδήσεων IBNA.

Στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια στο Μόναχο και ερωτηθείς σχετικά με την αποψινή από κοινού βράβευση τους με τον Έλληνα πρωθυπουργού, με το βραβείο Ewald von Kleist, ανέφερε πως “και πριν ήταν φιλική η Ελλάδα, ωστόσο τώρα αισθάνομαι πραγματικά φίλος με τον Αλέξη Τσίπρα”.

«Τώρα είμαστε αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε την συμφωνία. Είμαστε και επίσημα η Βόρεια Μακεδονία, αλλάξαμε πολλά σύμβολα σε όλη τη χώρα μας και φυσικά περιμένουμε την πρώτη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα, ίσως τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, όποτε είναι καλύτερα γι’ αυτόν», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

«Έπειτα», πρόσθεσε, «θα επισκεφτώ κι εγώ την Αθήνα, το οποίο είναι πολύ καλό, γιατί επισκέπτομαι συχνά την Θεσσαλονίκη και σίγουρα θα την επισκεφθώ και πάλι νωρίτερα». Ωστόσο, τόνισε, «στην Αθήνα θα έρθω για πρώτη φορά με το κυβερνητικό αεροσκάφος που θα γράφει “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας“, για να δείξω στους φίλους μας από την Ελλάδα, την ελληνική Μακεδονία, ότι τηρούμε τη συμφωνία και θέλουμε φιλικές σχέσεις με τον νότιο γείτονά μας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πέντε νεκροί και 12 τραυματίες από ρωσικούς βομβαρδισμούς σε Ποκρόφσκ και Ντονέτσκ στην Ουκρανία
Ο επικεφαλής της Περιφερειακής Κρατικής Διοίκησης του Ντόνετσκ, είπε ότι στις επιθέσεις χρησιμοποιήθηκαν drones και ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να στοχεύουν κατοικημένες περιοχές
Ουκρανία
Δύο νεκροί από τις φωτιές που μαίνονται στην Τουρκία - Μία οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για «δεκάδες εμπρησμούς»
Πυρκαγιές ξέσπασαν και στην Αττάλεια και σε δασικές εκτάσεις κοντά στην Κωνσταντινούπολη, οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο πολλά από αυτά τα μέτωπα
Φωτιές στην Τουρκία