Κόσμος

Ζαΐρ Μπολσονάρο: «Ναι, θα έτρωγα ανθρώπινο κρέας»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Ζαΐρ Μπολσονάρο δεν φημίζεται για τα δημοκρατικά του αισθήματα. Ο υποψήφιος Πρόεδρος για τον δεύτερο γύρο των εκλογών στην Βραζιλία έχει αποθεώσει στο παρελθόν τους κατ’ επάγγελμα βασανιστές και έχει ζητήσει ακόμα και την δολοφονία αντιπάλων του.

Ακόμα και αυτά όμως μοιάζουν πταίσματα μπροστά σε όσα έχει πει ο Ζαΐρ Μπολσονάρο σε ένα βίντεο που έχει τραβηχτεί το 2016 και προφανώς «ξέθαψε» ενόψει των εκλογών από τον αντίπαλό του στις εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου στην Βραζιλία, Λούλα ντα Σίλβα. 

«Θα έτρωγα έναν ιθαγενή, κανένα πρόβλημα», λέει μπροστά στον φακό ο Ζαΐρ Μπολσονάρο σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ξένο δημοσιογράφο το 2016 περιγράφοντας ένα ταξίδι που είχε κάνει σε κοινότητα ιθαγενών όπου του πρόσφεραν ανθρώπινο κρέας.

Οι εκπρόσωποι των ιθαγενών της φυλής των Γιανομάμι, ωστόσο διαψεύδουν τον Μπολσονάρο λέγοντας ότι δεν προβαίνουν σε τέτοιου είδους αποτρόπαιες πράξεις. 

Δείτε το βίντεο 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Al Jazeera English (@aljazeeraenglish)

 

Η ανατριχιαστική περιγραφή

Περιγράφοντας την κατάσταση που αντίκρισε στο ταξίδι του στην Αϊτή, ο Μπολσονάρο μίλησε υποτιμητικά για τις γυναίκες λέγοντας ότι δίνουν σε όλους το κορμί τους και έφτασε στους Γιανομάμι μια φυλή στον Αμαζόνιο λέγοντας: 

«Μια φορά βρέθηκα στο Σουρουκούρου και πέθανε ένας ιθαγενής και τον μαγείρεψαν. Τους μαγειρεύουν. Είναι στην κουλτούρα τους».

Ο δημοσιογράφος σοκάρεται και του λέει: «Τα πτώματα;»

«Ναι, τα πτώματα», απαντά ο Μπολσονάρο. 

«Όχι για να τα φάνε όμως ε;», λέει ο απελπισμένος δημοσιογράφος. 

«Ναι, για να τα φάνε. Τα μαγειρεύουν για δυο με τρεις ημέρες και συνοδεύουν το ανθρώπινο κρέας με μπανάνες. Ήθελα να δω να μαγειρεύουν έναν ιθαγενή, αλλά ένας τύπος μου είπε ότι αν πας, πρέπει και να φας. θα φάω, είπα αλλά κανείς άλλος από την συνοδεία μου δεν ήθελε να πάμε και έτσι δεν πήγα. Πάντως, θα έτρωγα έναν ιθαγενή, κανένα πρόβλημα, είναι η κουλτούρα τους», είπε και τα σχόλια περιττεύουν.  

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πέντε συλλήψεις για πιθανή τρομοκρατική επίθεση σε αεροπορική βάση των ΗΠΑ στη Βρετανία - Σκόπευαν να προκαλέσουν «μεγάλη ζημιά» λέει ο Τραμπ
Η RAF Φέρφορντ στη Βρτεανία είναι από τις σημαντικότερες αεροπορικές εγκαταστάσεις, όπου βρίσκονται αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B Lancer, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί για αμερικανικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή
Βρετανία
Πέδρο Σάντσεθ: Διαβεβαιώνει πως εργάζεται εντατικά για την επίλυση της στεγαστικής κρίσης
Το μήνυμα του Ισπανού πρωθυπουργού μετά το κύμα οργής που έχει προκαλέσει η έξωση της Μαρικάρμεν, ηλικιωμένης ΑμεΑ από το σπίτι της στη Μαδρίτη καθώς δεν μπορούσε να πληρώνει το ενοίκιο
Ο Πέδρο Σάντσεθ