Πέμπτη, 22 Φεβ.
11oC Αθήνα

Ζελένσκι: Επισκέφτηκε κατεστραμμένες υποδομές και στρατιωτικό νοσοκομείο με την πρωθυπουργό της Δανίας

Ζελένσκι: Επισκέφτηκε κατεστραμμένες υποδομές και στρατιωτικό νοσοκομείο με την πρωθυπουργό της Δανίας

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι συνάντησε την πρωθυπουργό της Δανίας Μέτε Φρεντερίκσεν στην περιοχή Μικολάγιεφ της νότιας Ουκρανίας και επίσης ότι συζήτησε με τοπικούς αξιωματούχους τον αντίκτυπο από ρωσικά πλήγματα με πυραύλους και drones.

«Η περιοχή ανθίσταται ηρωικά σε όλες τις επιθέσεις των τρομοκρατών (των ρωσικών δυνάμεων). Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, είχα συνάντηση για τη σημερινή κατάσταση στην περιοχή», έγραψε ο Ζελένσκι.

«Αξιολογήσαμε….την κατάσταση των ενεργειακών υποδομών της περιοχής, τα μέσα της προστασίας της και τον ρυθμό αποκατάστασης», δήλωσε μέσω της εφαρμογής Telegram ο Ζελένσκι αναφορικά με τη συνάντηση με τοπικούς αξιωματούχους.

«Συζητήσαμε την επιχειρησιακή κατάσταση στη νότια Ουκρανία, τις συνέπειες των ρωσικών επιθέσεων με πυραύλους και drones».

 

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο από το γραφείο του Ζελένσκι φαίνεται ο πρόεδρος να ανταλλάσσει χειραψία με τη Φρεντερίκσεν σε ένα χιονισμένο δρόμο πριν εισέλθουν σε νοσοκομείο όπου συνάντησαν στρατιώτες που τραυματίστηκαν κατά την ρωσική εισβολή.

«Είναι σημαντικό για τους πολεμιστές μας να μπορούν να έχουν σωματική αλλά επίσης και ψυχολογική αποκατάσταση», έγραψε ο Ζελένσκι στο Telegram. «Είμαι ευγνώμων για όλους τους υγειονομικούς εργαζομένους που φροντίζουν για την υγεία των υπερασπιστών μας. Τους εύχομαι γρήγορη ανάρρωση!».

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις