Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ζελένσκι: Η Ουκρανία δεν έχει τα όπλα που απαιτούνται για να απελευθερώσει τη Μαριούπολη

Ζελένσκι: Η Ουκρανία δεν έχει τα όπλα που απαιτούνται για να απελευθερώσει τη Μαριούπολη

Σε δραματικούς τόνους, ξανά, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προανήγγειλε την πτώση της Μαριούπολης. «Χάνονται και ζωές» είπε.

Στο βραδινό του διάγγελμα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε πως η Ουκρανία δεν έχει τα απαιτούμενα όπλα για να απελευθερώσει την πολιορκημένη Μαριούπολη, την πόλη που οδεύει να πέσει στα χέρια των στρατευμάτων της Ρωσίας.

«Αν είχαμε μαχητικά αεροσκάφη και αρκετά βαριά τεθωρακισμένα, το απαραίτητο πυροβολικό, θα τα καταφέρναμε», είπε ο Ζελένκσι. «Είμαι σίγουρος πως θα λάβουμε σχεδόν όλα όσα χρειαζόμαστε. Αλλά δεν χάνεται μόνο χρόνος. Χάνονται ζωές Ουκρανών. Ζωές που δεν θα γυρίσουν πίσω», πρόσθεσε.

Ο ηγέτης των φιλορώσων αυτονομιστών στο Ντόνετσκ, ο Ντένις Πουσίλιν, δήλωσε νωρίτερα χθες (11.04.2022) ότι ο τομέας του λιμανιού της Μαριούπολης, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, όπου διεξάγονται σφοδρές μάχες εδώ και εβδομάδες, έπεσε στα χέρια των Ρώσων.

Οι αυτονομιστές προσπαθούν εδώ και εβδομάδες να αποσπάσουν τη Μαριούπολη, αστικό κέντρο στρατηγικής σημασίας λόγω της τοποθεσίας του, πάνω στην Αζοφική Θάλασσα, από τα χέρια των ουκρανικών δυνάμεων.

Αξιωματικοί δυτικών κρατών παρατηρούν ότι οι ρωσικές δυνάμεις κερδίζουν έδαφος στις συγκρούσεις σε αστικό περιβάλλον.

Μολαταύτα ο επικεφαλής των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων Βαλέρι Ζαλούζνι διαβεβαίωσε ότι δεν έχει κοπεί η σύνδεση με τα στρατεύματα που υπερασπίζονται τη Μαριούπολη, διαψεύδοντας πληροφορίες κατά τις οποίες οι Ουκρανοί πεζοναύτες στην πόλη δεν έχουν καμία επαφή με την ουκρανική στρατιωτική ηγεσία τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις