Σάββατο, 4 Μαΐ
20oC Αθήνα

Ζελένσκι: Με ιρανικά μη επανδρωμένα αεροπλάνα τα νέα «χτυπήματα» της Ρωσίας

Ζελένσκι: Με ιρανικά μη επανδρωμένα αεροπλάνα τα νέα «χτυπήματα» της Ρωσίας

Δεκάδες πυραύλους και ιρανικά μη επανδρωμένα αεροπλάνα χρησιμοποιεί σήμερα (10.10.20222) η Ρωσία για να χτυπήσει την Ουκρανία, σύμφωνα με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας σημείωσε επίσης ότι η επιλογή της χρονικής στιγμής από τη Ρωσία για το νέο χτύπημα της δεν ήταν τυχαία και είχε στόχο τις μεγαλύτερες δυνατές απώλειες μεταξύ των κατοίκων και την ενεργειακή υποδομή της χώρας. «Θέλουν τον πανικό και το χάος, θέλουν να καταστρέψουν το ενεργειακό μας σύστημα», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε βίντεο που αναρτήθηκε στα social media. 

Πρόσθεσε δε ότι τα πλήγματα με «δεκάδες πυραύλους» και ιρανικά μη επανδρωμένα αεροπλάνα Σαχέντ είχαν στόχο όλη τη χώρα από το βορρά μέχρι το νότο και από την ανατολή μέχρι τη δύση, πλήττοντας το Κίεβο, καθώς και τις περιφέρειες των Χμελνίτσκιι, Λβιβ, Ντνίπρο, Βινβίτσια, Ζαπορίζια, Σούμι, Χάρκοβο και Ζιτομίρ.

«Ο δεύτερος στόχος τους είναι ο λαός. Ο χρόνος και οι στόχοι είχαν επιλεγεί ειδικά για να προκαλέσουν όσο μεγαλύτερη ζημιά είναι δυνατόν», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις