Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ζελένσκι: Πριν ο Πούτιν πάει στο διάολο πρέπει πρώτα να δικαστεί

Ζελένσκι: Πριν ο Πούτιν πάει στο διάολο πρέπει πρώτα να δικαστεί
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε μιλώντας στο ABC ότι προτού «πάει στην κόλαση» ο Ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν θα πρέπει να περάσει από μια «δίκαιη» και «ανεξάρτητη» δίκη για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει κατά της Ουκρανίας.

Σε μια συνέντευξη με τον ξένο ηγέτη μετά από ένα ταξίδι στον ομαδικό τάφο στο Bucha, ο παρουσιαστής του ABC David Muir ρώτησε τον Ζελένσκι τι θα ήταν «δικαιοσύνη» για εκείνους που ευθύνονται για αυτό. «Δεν έκρυψες τον θυμό σου, την αηδία σου όσο ήσουν εκεί», είπε ο παρουσιαστής.

«Όπως κάθε πολιτισμένο άτομο, πολιτισμένος άνθρωπος, πιστεύω ότι οι υπεύθυνοι δεν πρέπει απλώς να πάνε στην κόλαση, όχι, πρέπει να έχουν δίκαιες δίκες», είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, που παραμένει υπό πολιορκία στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων.

Όταν ρωτήθηκε τι στοιχεία έχει για τα σχέδια των Ρώσων να τον δολοφονήσουν, ο Ζελένσκι είπε ότι οι πληροφορίες δεν έχουν αλλάξει πολύ από αυτές που υπήρχαν πριν αρκετούς μήνες.

«Η ζωή σου είναι ακόμα σαφώς σε κίνδυνο», είπε ο Μούιρ. «Τι σου λέει η νοημοσύνη σου; Η Ρωσία σε θέλει νεκρό;». «Οι πληροφορίες είναι όπως παλιά», απάντησε ουσιαστικά ο Ζελένσκι στον Muir.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν και υπάρχουν πολλές ομάδες που μερικές φορές αλλάζουν και προσπαθούν ενεργά να τον σκοτώσουν, ο «στόχος», είπε, είναι ο ίδιος.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις