Κόσμος

Ζελένσκι: Θα εθνικοποιήσουμε όλα τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στην Ουκρανία

Η κυβέρνηση στην Ουκρανία σκοπεύει να εθνικοποιήσει όλα τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στη χώρα, ανακοίνωσε ο Βολοντίμιρ Ζελέσνκι.

Ο Ζελένσκι σε διάγγελμά του τόνισε πως «στην επόμενη συνεδρίαση της Ανώτατης Ράντα (βουλής) της Ουκρανίας, θα συζητηθεί το νομοσχέδιο για την εθνικοποίηση όλων των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, το οποίο θα απλουστεύσει αυτή τη διαδικασία. Σας ζητώ να υποστηρίξετε αυτό το νομοσχέδιο χωρίς δισταγμούς. Ολοκληρώνουμε την αποσυναρμολόγηση της ρωσικής επιρροής στην Ουκρανία, στην Ευρώπη και στον κόσμο».

Η Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής κατάσχει και δεσμεύει στο έδαφός της τα περιουσιακά στοιχεία φυσικών και νομικών προσώπων. Τον Ιούλιο για παράδειγμα δικαστήριο στην περιοχή Κιροβογκράντ δέσμευσε τα περιουσιακά στοιχεία τεσσάρων Ρώσων, η αξία των οποίων υπερέβαινε τα 200 εκ. δολάρια.

Το δικαστήριο θεώρησε ότι οι Ρώσοι είχαν επιχειρηματικά δικαιώματα σε τρεις εταιρίες που σχετίζονταν μεταξύ τους. Και οι τρείς είχαν προβεί σε πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Τα ονόματα των Ρώσων δεν αναφέρονται.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η 7 μηνών Νιβίν γύρισε στην εμπόλεμη Γάζα: Γεννήθηκε με μία τρύπα στην καρδιά, έκανε εγχείρηση στην Ιορδανία και την έστειλαν πίσω στη φρίκη
«Πώς μας στέλνουν πίσω όταν ο πόλεμος συνεχίζεται; Η κόρη μου δεν μπορεί να συνεχίσει να ζει σε σκηνή, κάθε τόσο παθαίνει κρίσεις και μελανιάζει» λέει με αγωνία η μητέρα
Γαζα μωρά 3