Κόσμος

Ζελένσκι: Το Κίεβο δεν παρεμβαίνει στις αμερικανικές εκλογές

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ξεκαθάρισε ότι η χώρα του «δεν επεμβαίνει στις εκλογές» στις Ηνωμένες Πολιτείες, διαψεύδοντας έτσι τις θεωρίες ορισμένων ρεπουμπλικανών βουλευτών.

«Εμείς δεν παρεμβαίνουμε στις εκλογές, στη γεωπολιτική των ΗΠΑ», τόνισε ο Ζελένσκι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ταλίν της Εσθονίας όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Ο Ουκρανός πρόεδρος αναφερόταν σε μια συνωμοσιολογική θεωρία την οποία προβάλουν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και οι Ρεπουμπλικάνοι κοινοβουλευτικοί.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, η Ουκρανία ήταν η χώρα που υπέκλεψε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Δημοκρατικού κόμματος κατά την προεκλογική περίοδο του 2016 και όχι η Ρωσία. Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ωστόσο έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ευθύνεται η Ρωσία για το χακάρισμα.

Την περασμένη εβδομάδα ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Ντέβιν Νούνες εκτίμησε ότι ο Τραμπ «έχει λόγους να ανησυχεί για την ουκρανική παρέμβαση στην προεκλογική εκστρατεία του».

Όμως μια πρώην σύμβουλος του Λευκού Οίκου, η Φιόνα Χιλ, τον διέψευσε υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «μύθο» που καλλιεργεί η Ρωσία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ζελένσκι υπογράμμισε εξάλλου ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει «κανένα μπλοκάρισμα» της αμερικανικής βοήθειας προς τη χώρα του, παρά τις ανησυχίες που προκάλεσε η τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Τραμπ το περασμένο καλοκαίρι.

Το τηλεφώνημα αυτό στάθηκε αφορμή για την έρευνα που διεξάγεται στη Βουλή των Αντιπροσώπων με το ερώτημα της παραπομπής του Ντόναλντ Τραμπ. Οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος εκβίασε το Κίεβο, θέτοντας ως όρο για την αποδέσμευση της βοήθειας να ξεκινήσουν οι Ουκρανοί εισαγγελική έρευνα σε βάρος του πολιτικού αντιπάλου του, του πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν.

«Έχουμε πολλά προβλήματα, έχουμε τον πόλεμο στο Ντονμπάς, τα κατεχόμενα εδάφη, την προσάρτηση της Κριμαίας. Έχουμε πράγματα να κάνουμε, πέρα από τις τηλεφωνικές συνομιλίες», κατέληξε ο Ζελένσκι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσω εάν πάθει κακό ο αγνοούμενος πιλότος του F-15 που καταρρίφθηκε πάνω από το Ιράν – Εντοπίστηκε ο δεύτερος πιλότος
Η Τεχεράνη χλευάζει τις αμερικανικές έρευνες για τον πιλότο και εκτοξεύει αντιαεροπορικά πυρά κατά των ελικοπτέρων Black Hawk που συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης
Ντόναλντ Τραμπ
5
Το Ιράν απέρριψε 48ωρη εκεχειρία από τις «πληγωμένες» σε γόητρο και στρατιωτικό επίπεδο ΗΠΑ
Η Τεχεράνη δήλωσε στους μεσολαβητές ότι δεν προτίθεται να συναντηθούν αξιωματούχοι του με Αμερικανούς στο Ισλαμαμπάντ εντός των επόμενων ημερών και θεωρεί «απαράδεκτες» τις απαιτήσεις των ΗΠΑ
Λίβανος
Νεαρός έπεσε θύμα revenge porn από την πρώην σύντροφό του στην Βρετανία - Έστειλε γυμνές φωτογραφίες του στην μητέρα του
Στην 24χρονη επιβλήθηκε κοινοτική ποινή 12 μηνών με 200 ώρες κοινωνικής εργασίας, να καταβάλει στον πρώην της αποζημίωση ύψους 600 λιρών, ενώ εκδόθηκε και περιοριστική εντολή που της απαγορεύει να επικοινωνήσει μαζί του
Βρετανική αστυνομία
Ο Τραμπ ζητά 152 εκατομμύρια δολάρια για να επαναφέρει τη λειτουργία του Αλκατράζ ως φυλακές
Το Αλκατράζ, που άνοιξε το 1934, είχε θεωρηθεί η αυστηρότερη και υψίστης ασφαλείας φυλακή της Αμερικής δεδομένης της τοποθεσίας του νησιού, των παγωμένων νερών και των ισχυρών ρευμάτων που το περιβάλλουν
Νησί Αλκατράζ