Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Το ζευγάρι που αποτέλεσε έμπνευση για την “Πεντάμορφη και το Τέρας”

Το ζευγάρι που αποτέλεσε έμπνευση για την “Πεντάμορφη και το Τέρας”

Το διάσημο παραμύθι, «Πεντάμορφη και το Τέρας» δεν είναι προϊόν φαντασίας, αλλά βασίζεται σε αληθινή ιστορία. Διαβάστε την ιστορία του Petrus Gonsalvus και της Catherine.

Η “Πεντάμορφη και το Τέρας” έχει βασιστεί σε αληθινή ιστορία. Η σχέση του Petrus Gonsalvus και της Catherine έγινε διάσημη σε όλον τον κόσμο και αποτέλεσε έμπνευση για ένα από τα πιο γνωστά παραμύθια και εν συνεχεία μία από τις αγαπημένες κλασικές παιδικές ταινίες και σίριαλ.

Ο Petrus Gonsalvus έπασχε από υπερτρίχωση. Η υπερτρίχωση είναι η αύξηση του πάχους, της πυκνότητας ή/και του μήκους των τριχών πέρα από ένα όριο που θεωρείται φυσιολογικό και είναι συνήθως ο μέσος όρος του πληθυσμού. Λόγω της εξωτερικής του εμφάνισης, η παράδοση λέει ότι ο Petrus, δόθηκε στην οικογένεια του βασιλιά Henry II, ως ζώο.

Όταν όμως ο βασιλιάς συνειδητοποίησε την ευφυΐα του Petrus, αποφάσισε να τον “εξημερώσει” και να τον εκπολιτίσει. Έλαβε εκπαίδευση και πέρναγε πολλές ώρες διαβάζοντας και μελετώντας. Χρόνια μετά, ο Petrus έμελλε να παντρευτεί.

Η γλυκιά Catherine αναγκάστηκε να γίνει σύζυγός του. Στην αρχή ήταν φοβισμένη λόγω του παρουσιαστικού του, ύστερα όμως, “έκτισαν” τη σχέση τους με τρυφερότητα και εμπιστοσύνη, χάρη στην ευγενική ψυχή του Petrus.

Η όμορφη ιστορία τους ακούστηκε σε όλον τον κόσμο για τη μοναδική ψυχή του Petrus και την φοβισμένη Catherine που κατάλαβε ότι η ομορφιά και η ευγένεια δεν έχουν σχέση με την εμφάνιση. Το love story τους ενέπνευσε καλλιτέχνες να ζωγραφίσουν πίνακες, αλλά και να μεταφέρουν παραμύθια από στόμα σε στόμα με το ζευγάρι. Στα παραμύθια έλεγαν πώς μια όμορφη γυναίκα ερωτεύτηκε ένα τέρας. Και κάπως έτσι το ζευγάρι αποτελεί την έμπνευση για το παραμύθι, το μιούζικαλ και την ταινία “Πεντάμορφη και το Τέρας”.

Στην ταινία, η Μπελ φυλακίζεται από ένα τρομακτικό τέρας στο μαγεμένο του κάστρο, που σταδιακά την ερωτεύεται. Κατά τη διάρκεια της ταινίας, η Μπελ μαθαίνει ότι το τέρας ήταν ένας αριστοκράτης της περιοχής, τον οποίο έχει καταραστεί μια μυστηριώδης μάγισσα, μαζί με τους υπηκόους του και τους έχει μεταμορφώσει στη μορφή που έχουν τώρα ως τιμωρία για την αναλγησία τους. Το ζευγάρι τελικά ερωτεύεται και τα μάγια λύνονται. Η ταινία βγήκε πρόσφατα στον κινηματογράφο σε σύγχρονη εκδοχή με ηθοποιούς. Πρωταγωνίστρια είναι η Έμμα Γουάτσον.

Δείτε το βίντεο με την ιστορία της “Πεντάμορφης και το Τέρας”:

The Couple Who Inspired ''The beauty And The Beast''

The beauty and the beast were real

Gepostet von Cultura Colectiva + am Sonntag, 24. September 2017

Πηγή βίντεο: Cultura Colectiva +

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις