Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Ζήτω οι νέοι σούπερ ήρωες! Το νέο σκίτσο του Banksy που συγκλονίζει

Ζήτω οι νέοι σούπερ ήρωες! Το νέο σκίτσο του Banksy που συγκλονίζει

Οι μέρες της πανδημίας, ο εφιάλτης του κορονοϊού, δεν μας ωθεί μόνο να αλλάξουμε συνήθειες αλλά και να «σπάσουμε» τα στερεότυπα. Όπως το ποιοι είναι οι πραγματικοί σούπερ ήρωες. Στο νέο του σκίτσο, ο Bansky δίνει ξεκάθαρη απάντηση.

Δεν είναι ο Batman, δεν είναι ο Spiderman. Οι νέοι σούπερ ήρωες είναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές, οι άνθρωποι που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή, εκείνοι που κοιτούν κατάματα τον ιό. Το νέο σκίτσο του Banksy είναι μια ωδή σε εκείνους.

Click4more Υπέροχος Banksy, μένει σπίτι, «πειράζει» το μπάνιο και… εξοργίζει τη γυναίκα του (pics)

Το σκίτσο, που ανέβασε ο ίδιος ο Banksy στο λογαριασμό του στο Instagram ονομάζεται “Game Changer”. Αυτός που αλλάζει το παιχνίδι, δηλαδή.

Ένα αγόρι κάθεται γονατιστό. Δίπλα του υπάρχει ένα καλάθι αχρήστων. Εκεί βρίσκονται δυο φιγούρες. Δυο σούπερ ήρωες. Δυο έκπτωτοι σούπερ ήρωες: ο Batman και ο Spiderman. Στα χέρια του αγοριού δεν είναι ο Superman, αλλά μια νοσοκόμα, με μπέρτα και τη γροθιά της υψωμένη. Στο πρόσωπό της αποτυπώνεται όλο το Εθνικό Σύστημα της Βρετανίας, οι γιατροί, οι νοσηλευτές και όλοι όσοι δίνουν τη μεγάλη μάχη κατά της πανδημίας.

Το σκίτσο που είναι αφιερωμένο στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό της Βρετανίας «εμφανίστηκε» στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Σαουθάμπτον, την Τετάρτη.

View this post on Instagram

. . Game Changer

A post shared by Banksy (@banksy) on

«Είμαι τόσο περήφανη που αποκαλύπτω αυτό το υπέροχο έργο τέχνης που δημιούργησε ο Banksy σαν ευχαριστώ σε όλους εκείνους που δουλεύουν στο NHS και στο νοσοκομείο μας», δήλωσε η επικεφαλής του νοσοκομείου του Σαουθάμπτον, Πόλα Χεντ. «Μια έμπνευση για να σταθούμε και να σκεφτούμε αυτές τις πρωτόγνωρες στιγμές», ανέφερε σε post της στο twitter.

Με πληροφορίες και από Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις