Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ζωσμένοι με ψεύτικα εκρηκτικά ήταν οι τρομοκράτες του Λονδίνου [pics]

Ζωσμένοι με ψεύτικα εκρηκτικά ήταν οι τρομοκράτες του Λονδίνου [pics]

Η αστυνομία του Λονδίνου έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες από τα ψεύτικα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι οι τρομοκράτες που χτύπησαν την βρετανική πρωτεύουσα.

Οι ζώνες που βρέθηκαν πάνω στους άνδρες που πραγματοποίησαν την επίθεση, έμοιαζαν αληθινές, λέει η αστυνομία. “Και οι τρεις τρομοκράτες, φορούσαν δερμάτινες ζώνες, κάθε μια από τις οποίες είχε από τρια μπουκάλια νερό, καλυμένα με μονωτική ταινία” σύμφωνα με την αστυνομία.

“Δεν έχω ξαναδεί αυτή την τακτική στη Μεγάλη Βρετανία, όπου οι τρομοκράτες προσπαθούν να δημιουργήσουν τον μέγιστο δυνατό φόβο, δένοντας πάνω τους ψεύτικα εκρηκτικά” δήλωσε ο διοικητής Ντιν Χέιντον, ο οποίος ηγείται της έρευνας, ενώ συμπλήρωσε “όποιος τους είδε εκείνο το βράδυ, θα πίστεψε πως ήταν αληθινά”.

Οι αστυνομικοί προβληματίζονται έντονα σχετικά με το γιατί οι τρομοκράτες επέλεξαν να ζωστούν με ψεύτικα εκρηκτικά. “Ίσως να το αντιμετώπισαν σαν προστασία” λέει ο Χέιντον. “Οι ζώνες ήταν εμφανείς, ώστε να τις βλέπουν όσοι προσπαθούσαν να αντισταθούν ή τους σημάδευαν με ένα όπλο για να γνωρίζουν ότι αν προσπαθήσουν να κάνουν κάτι ίσως προκαλέσουν έκρηξη”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε