Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

10 sneakers με έμπνευση την δεκαετία του ’70 που θα φοράς όλο το καλοκαίρι

10 sneakers με έμπνευση την δεκαετία του ’70 που θα φοράς όλο το καλοκαίρι

Η “ανήσυχη” δεκαετία του ’60 ήταν επαναστατική από κάθε άποψη, η δεκαετία ωστόσο που την διαδέχτηκε άλλαξε ριζικά τον κόσμο της μόδας και συνεχίζει ακόμα και σήμερα να επηρεάζει έντονα τις δημιουργίες μεγάλων οίκων.

Μιλάμε για την δεκαετία του ’70, κατά την οποία πολλοί κανόνες της μόδας παραβιάστηκαν, δεδομένου ότι είδαμε την εισαγωγή τολμηρών ρούχων που διέθεταν έντονα χρώματα και μοτίβα, η εφαρμοφή τους ήταν σφιχτή στο πάνω μέρος και πιο χαλαρή στο κάτω, και είχαν ενδιαφέρουσες υφές, όπως σατέν, σουέτ, κοτλέ και βελούδο.

Βέβαια, μέσα σε αυτά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα αθλητικά παπούτσια που κυριάρχησαν εκείνη την δεκαετία, τα οποία διέθεταν ξεθωριασμένες παλέτες χρωμάτων και gum σόλες.

Ήταν μια εξωφρενική δεκαετία για την ανδρική μόδα, και δεν είναι λίγοι που την έχουν παρομοιάσει με τα συμπτώματα ενός άσχημου hangover, όπου στην αρχή μετανιώνεις, μετά νιώθεις ντροπή και στο τέλος λες “ποτέ ξανά”.

Αυτή την σεζόν ωστόσο, τα 70’s είναι ξανά στο προσκήνιο, κάτι που αποδεικνύουν και τα παρακάτω sneakers, τα οποία είναι σύγχρονες προσαρμογές των αθλητικών παπουτσιών που κυριάρχησαν εκείνη την εποχή.

Διαβάστε περισσότερα στο perpetual.gr

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις