Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

8 διασκεδαστικά γεγονότα που δεν γνωρίζατε για τον Κλιντ Ίστγουντ

8 διασκεδαστικά γεγονότα που δεν γνωρίζατε για τον Κλιντ Ίστγουντ

Μια μεγάλη μορφή του παγκόσμιου κινηματογράφου και με ένα τεράστιο έργο, ο Κλιντ Ίστγουντ, ο οποίος έγινε χθες 91 ετών, είναι αναμφιβήτητα ένας από τους τελευταίους θρύλους στην βιομηχανία του Χόλιγουντ.

Γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο στις 31 Μαϊου το 1930 από πατέρα εργάτη σε ορυχείο και μάνα εργάτρια σε εργοστάσιο.

Ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός τη δεκαετία του 50′. Ο πρώτος του σημαντικός ρόλος ήταν στην τηλεοπτική σειρά “Rawhide”, όπου κατόρθωσε να κερδίσει τον ρόλο ενός νεαρού καουμπόι. Aν και περιφρονούσε τον ρόλο του στην τηλεοπτική σειρά, ήταν αυτός που θα του άνοιγε την πόρτα για το επόμενο βήμα στην καριέρα του.

Το 1964 ήταν η καθοριστική στιγμή για την υποκριτική του καριέρα καθώς θα πρωταγωνιστούσε στην τριλογία των σπαγγέτι γουέστερν του Σέρτζιο Λεόνε. Μιλάμε φυσικά για το “Για μια χούφτα δολάρια” του 1964, τη “Μονομαχία στο Ελ Πάσο” του 1965 και το εμβληματικό “Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος” του 1966. Ο ρόλος ωστόσο με τον οποίο ταυτίστηκε ήταν εκείνος του επιθεωρητή Κάλαχαν, στον “Βρώμικο Χάρι” (1971) που τον ερμήνευσε συνολικά σε πέντε ταινίες.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’70, ο Ίστγουντ θα περάσει και πίσω από την κάμερα δημιουργώντας τις δικές του ταινίες. Η καριέρα του ως σκηνοθέτη απογειώνεται κυρίως τη δεκαετία του ’90, με πρώτο σταθμό το γουέστερν του “Οι Ασυγχώρητοι” (1992) με τον ίδιο στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ταινία απέσπασε τέσσερα βραβεία Όσκαρ και σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία.

Διαβάστε περισσότερα στο perpetual.gr

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις