Δευτέρα, 6 Μαΐ
16oC Αθήνα

BAFTA 2024: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι στην κατηγορία Ανερχόμενος Αστέρας

BAFTA 2024: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι στην κατηγορία Ανερχόμενος Αστέρας
Φωτογραφία Reuters

Το νέο ανερχόμενο αστέρι στον χώρο του θεάματος καλείται να επιλέξει το κοινό και να του χαρίσει το πολύτιμο βραβείο BAFTA.

Ανακοινώθηκαν από την Βρετανική Ακαδημία Τεχνών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης οι υποψήφιοι για το βραβείο Ανερχόμενου Αστέρα που διεκδικούν τα νέα ταλέντα της μικρής και μεγάλης οθόνης. Αυτή είναι και η μόνη κατηγορία των βραβείων BAFTA που ο νικητής βγαίνει από τις ψήφους του κοινού.

Στους υποψήφιους που διεκδικούν το πολυπόθητο βραβείο περιλαμβάνονται μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα του 2023 στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Μάλιστα μία από τους ηθοποιούς που είναι υποψήφιοι, πρόσφατα κέρδισε Χρυσή Σφαίρα.

Το βραβείο BAFTA διεκδικεί η Φίμπι Ντίνεβορ πρωταγωνίστρια στη σειρά Bridgerton,η Σόφι Ουάλιντ του Talk to Me. Ακόμα ανάμεσα στους υποψηφίους συγκαταλέγεται ο Τζέικομπ Ελόρντι που έπαιζε στις ταινίες Priscilla, και Saltburn.

 

Στις υποψηφιότητες για BAFTA συγκαταλέγεται η Μία ΜακΚίνα Μπρους και η Άιο Εντεμπίρι που μάλιστα κέρδισε την Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Α΄ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην κωμική σειρά The Bear.

Οι υποψήφιοι επιλέχθηκαν από επιτροπή κριτών συμπεριλαμβανομένων των ηθοποιών Ντέιζι Έντγκαρ-Τζόουνς, Χιμς Πατέλ, Σόπε Ντιρίσου, σκηνοθετών και παραγωγών.

Η τελετή απονομής των BAFTA 2024 θα πραγματοποιηθεί στις 18 Φεβρουαρίου στο Royal Festival Hall στο Λονδίνο. Παρουσιαστής θα είναι ο Σκωτσέζος ηθοποιός Ντέιβιντ Τένναντ.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις