Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

BAFTA TV 2023: Η Κέιτ Γουίνσλετ κέρδισε βραβείο για σειρά όπου συμπρωταγωνιστεί με την κόρη της

BAFTA TV 2023: Η Κέιτ Γουίνσλετ κέρδισε βραβείο για σειρά όπου συμπρωταγωνιστεί με την κόρη της

Τα τηλεοπτικά BAFTA απονεμήθηκαν την Κυριακή (14.05.2023) και η Κέιτ Γουίνσλετ κέρδισε το βραβείο α’ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στη σειρά «I Am Ruth».

Είναι η πρώτη φορά που η Κέιτ Γουίνσλετ κερδίζει βραβείο BAFTA για μια τηλεοπτική της δουλειά. Στο «I Am Ruth», μια σειρά του Channel 4, πρωταγωνιστεί μαζί με την κόρη της Μία Θρίπλετον (Mia Threapleton).

Και όπως είπε παραλαμβάνοντας το βραβείο της, θα ήθελε να το κόψει στη μέση και να της το δώσει. «Το κάναμε μαζί αυτό, μικρή», ανέφερε συγκινημένη.

Το συγκλονιστικό κοινωνικό δράμα του Channel 4, το οποίο κέρδισε και το βραβείο «Best Single Drama» αναφέρεται στην επίδραση που έχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη ζωή των εφήβων και ακολουθεί την σχέση μιας μητέρας και της έφηβης κόρης της η οποία παλεύει με θέματα ψυχικής υγείας.

Η βραβευμένη ηθοποιός στην ευχαριστήρια ομιλία της θέλησε να καλέσει «τους έχοντες την εξουσία να ποινικοποιήσουν το επιβλαβές περιεχόμενο».

«Δεν το θέλουμε και θέλουμε πίσω τα παιδιά μας«, είπε χαρακτηριστικά. «Δεν θέλουμε να μένουμε ξύπνιοι τρομοκρατημένοι για την ψυχική υγεία των παιδιών μας. Όσοι νέοι ακούνε, ζητήστε βοήθεια δεν είναι ντροπή να παραδεχτείτε ότι χρειάζεστε υποστήριξη, απλά ζητήστε τη».

Η Γουίνσλετ απέτισε επίσης φόρο τιμής στον δημιουργό της σειράς, Ντόμινικ Σάβατζ, που δημιούργησε «το χώρο για να πούμε τις ιστορίες μας».

«Αυτό σημαίνει πολλά, καθώς σημαίνει ότι τα μικρά βρετανικά τηλεοπτικά δράματα μπορούν ακόμα να έχουν βαρύτητα», πρόσθεσε η Κέιτ Γουίνσλετ.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις