Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Celine Dion: Πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά από 3,5 χρόνια και ενώ δίνει μάχη με σοβαρό αυτοάνοσο

Celine Dion: Πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά από 3,5 χρόνια και ενώ δίνει μάχη με σοβαρό αυτοάνοσο
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Η Σελίν Ντιόν έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά από 3,5 χρόνια, καθώς πήγε να παρακολουθήσει έναν αγώνα χόκεϊ στο Λας Βέγκας. Αν σκεφτεί κανείς ότι δίνει μάχη με το σοβαρό αυτοάνοσο Stiff Person Syndrome, η αγαπημένη τραγουδίστρια έδειχνε σε πολύ καλή κατάσταση.

Αν και η ομάδα της, οι Montreal Canadiens, έχασε τον αγώνα, η Σελίν Ντιόν επισκέφθηκε τα αποδυτήρια της ομάδας μετά τη λήξη και συνάντησε τα μέλη και τους παίκτες. Όλοι τους φαίνονταν να είναι σε καλή διάθεση, σύμφωνα με το TMZ, που εξασφάλισε και τα σχετικά πλάνα με την αγαπημένη τραγουδίστρια.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο καιρό, η Σελίν Ντιόν δίνει μάχη με σοβαρό αυτοάνοσο, το Stiff Person Syndrome, το οποίο δεν της επιτρέπει να συνεχίσει την καριέρα της όπως θα ήθελε, όπως και την καθημερινότητά της.

Δεν υπήρχαν νέα ντοκουμέντα της Σελίν Ντιόν εδώ και 3,5 χρόνια και η παρουσία της στον αγώνα χόκεϊ του Λας Βέγκας είναι ενθαρρυντική για τους θαυμαστές της, καθώς η αγαπημένη τραγουδίστρια φαινόταν να είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Οι γιοι της Σελίν Ντιόν, ο René-Charles και οι δίδυμοι Nelson και Eddy συνόδευσαν τη μητέρα τους και τράβηξαν φωτογραφίες με δύο παίκτες των Montreal Canadiens.

Τι είναι το Stiff Person Syndrome

Το Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ατόμου (Stiff Person Syndrome) είναι μια σπάνια αυτοάνοση διαταραχή της κίνησης που επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα (τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό).

Τα άτομα με αυτή την πάθηση παρουσιάζουν πρώτα μια σκλήρυνση των μυών του κορμού τους ακολουθούμενη, με την πάροδο του χρόνου, από την ανάπτυξη ακαμψίας στα πόδια και σε άλλους μύες του σώματος.

Το Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ατόμου (stiff person syndrome) ονομάζεται επίσης σύνδρομο Moersch-Woltman. Μπορεί επίσης να προκαλέσει επώδυνους μυϊκούς σπασμούς. Οι μυϊκοί σπασμοί συμβαίνουν τυχαία ή μπορεί να προκληθούν από θόρυβο, συναισθηματική δυσφορία και ελαφρύ σωματικό άγγιγμα.

Με την πάροδο του χρόνου, το σύνδρομο δύσκαμπτου ατόμου μπορεί να οδηγήσει σε αλλοιωμένη στάση του σώματος. Οι σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να περιορίσουν την ικανότητα του ασθενούς να περπατάει ή να κινείται.

Μερικοί ασθενείς χρειάζονται συνεχή θεραπεία για χρόνια για να διαχειριστούν τα συμπτώματα και να διατηρήσουν κάποια ποιότητα ζωής.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Céline Dion (@celinedion)

Το Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ατόμου πιστεύεται ότι είναι μέρος ενός ευρέος φάσματος παρόμοιων ασθενειών που αφορούν μια περιοχή του σώματος και στη συνέχεια εξαπλώνονται σε όλο το σώμα.

 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις