Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Fogg: Ο γαστρονομικός γύρος του κόσμου με θέα την Ακρόπολη

Fogg: Ο γαστρονομικός γύρος του κόσμου με θέα την Ακρόπολη

Εμπνευσμένο από τον «Γύρο του κόσμου σε 80 μέρες» και τον Φιλέα Φογκ, το νέο pop-up restaurant της Αθήνας ήρθε και έγινε talk of the town! Το λένε Fogg και δεν θα… μείνει πολύ!

Το Fogg, το νέο εστιατόριο για το οποίο μιλά όλη η Αθήνα, φιλοξενείται σε έναν ατμοσφαιρικό και κομψό χώρο, στη συμβολή της Ερμού και της Αθηνάς. Και η θέα του προς την Ακρόπολη, κόβει την ανάσα!

Το δημιουργικό μενού του Fogg υπογράφει ο σεφ Γρηγόρης Γιαννόπουλος, γνωστός και από το Master Chef.

Το μενού του Fogg βασίζεται στις καλύτερες πρωτογενείς ελληνικές ύλες και εμπλουτίζεται με υλικά και τεχνικές από όλο τον κόσμο​.

Γι’ αυτό και το όνομα του μαγαζιού​ είναι εμπνευσμένο από τον Phileas Fogg, τον ήρωα του Ιουλίου Βερν (και των παιδικών μας χρόνων) ο οποίος στοιχημάτισε ότι θα κάνει το γύρο του κόσμου σε 80 μέρες!

Στόχος των ανθρώπων του Fogg είναι να στο σύντομο διάστημα της παρουσίας τους στη ζωή της Αθήνας, να «ταξιδέψει» τις Αθηναίες και τους Αθηναίους και να δώσει νέα ταυτότητα σε γεύσεις αγαπημένες, όπως στην πατατοσαλάτα, που στο Fogg θα την δοκιμάσουμε με καπνιστό χέλι, αυγά πέστροφας, κατσομπούσι και kewpie mayo ή το ραγού με μοσχαρίσιο μάγουλο, μπουγκατίνι, αρσενικό Νάξου και πούδρα φραγκόσυκου.

Θα δοκιμάσουμε, επίσης, ​και ιδιαίτερα γλυκά όπως η μους χαμομηλιού με μέλι, παστέλι, και κηρήθρα εσπεριδοειδών.

Συνοδευόμενο από μια εξαιρετική λίστα κρασιών αλλά και κοκτέιλ, το μενού του Fogg έρχεται να κάνει τη διαφορά.

Στην καρδιά της Αθήνας, με την Ακρόπολη απέναντι… ο γευστικός γύρος του κόσμου, σας περιμένει.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις