Δευτέρα, 22 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Indiana Jones: Ο σκηνοθέτης αποκαλύπτει πως ο Χάρισον Φορντ εμφανίζεται για 25 λεπτά ως 35χρονος

Indiana Jones: Ο σκηνοθέτης αποκαλύπτει πως ο Χάρισον Φορντ εμφανίζεται για 25 λεπτά ως 35χρονος

Για τον τρόπο που κατάφερε να γυρίσει τα πρώτα 25 λεπτά της ταινίας «Indiana Jones and the Dial of Destiny» μίλησε ο σκηνοθέτης της ταινίας Τζέιμς Μάνγκολντ εξηγώντας πως με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας ο Χάρισον Φορντ εμφανίζεται επί 25 περίπου λεπτά ως 35χρονος.

«Ήταν μια απίστευτη τεχνολογία και, για πολλούς λόγους δεν το σκεφτόμουν. Απλώς επικεντρώθηκα στα γυρίσματα μιας [περίπου] 25λεπτης εναρκτήριας φαντασμαγορικής σκηνής που ήταν η ευκαιρία μου να της επιτρέψω να πρωταγωνιστήσει. Ο στόχος ήταν να δώσω στο κοινό μια γεμάτη γεύση από αυτό που του έλειπε τόσο πολύ. Διότι στη συνέχεια, όταν η ταινία φτάσει στο 1969, θα πρέπει να προσαρμοστεί στο πώς είναι τα πράγματα, που είναι πολύ διαφορετικά» είπε ο σκηνοθέτης της νέας ταινίας Indiana Jones με τον Χάρισον Φορντ στο περιοδικό Total Film.

Αποκάλυψε ότι τα γυρίσματα της σεκάνς κύλισαν ομαλά με τον «χαρισματικό και ζωηρό» Φορντ να παίζει τη σκηνή κανονικά φορώντας το παλιό δερμάτινο μπουφάν της ταινίας του 1981.

Παράλληλα τόνισε ότι «η βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας είναι κάτι εντελώς διαφορετικό» και εξήγησε την διαδικασία.

«Είχαμε εκατοντάδες ώρες αρχειακού υλικού με τον ίδιο σε κοντινά, μεσαία και ευρεία πλάνα, σε κάθε είδους φωτισμού», είπε ο Mάνγκολντ και πρόσθεσε ότι με την βοήθεια της συγκεκριμένης τεχνολογίας της Lucasfilm, «μπορούσα να γυρίσω τον Χάρισον τη Δευτέρα ως έναν 79χρονο που υποδύεται έναν 35χρονο, και μέχρι την Τετάρτη μέσω της επεξεργασίας του υλικού να δω το κεφάλι του να έχει ήδη αντικατασταθεί».

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 30 Ιουνίου.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις