Δευτέρα, 15 Απρ.
28oC Αθήνα

Kanye West: Ακόμα μία αγωγή σε βάρος του, αυτή τη φορά από φωτογράφο

Kanye West: Ακόμα μία αγωγή σε βάρος του, αυτή τη φορά από φωτογράφο
Φωτογραφία Reuters

Αντιμέτωπος με ακόμα μία αγωγή είναι ο Αμερικανός ράπερ, τραγουδιστής, δισκογραφικός παραγωγός, επιχειρηματίας και σχεδιαστής μόδας, Kanye West ή Ye.

Το νέο νομικό ζήτημα που προστίθεται σε μία μακρά λίστα κατηγοριών σε βάρος του κίνησε η φωτογράφος Μικαέλα Έφορντ, επειδή ο Kanye West χρησιμοποίησε, όπως υποστηρίζει, φωτογραφία της χωρίς την άδειά της.

Ο ράπερ κοινοποίησε φωτογραφία της συντάκτριας της Vogue, Γκαμπριέλα Καρέφα – Τζόνσον από τον φωτογραφικό φακό της Μικαέλα Έφορντ σε διαμάχη μέσω μηνυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η δημοσίευση ήταν απάντηση στην Καρέφα – Τζόνσον, η οποία αποκάλεσε το T-shirt με το σύνθημα «White Lives Matter» με το οποίο ο Kanye West και μοντέλα εμφανίστηκαν στην επίδειξη της 9ης συλλογής του brand του, YEEZY «καθαρή βία».

Στην αγωγή της η φωτογράφος ισχυρίζεται ότι μετά τη χρήση της φωτογραφίας της από τον Kanye West, δεν μπορεί πλέον να προωθήσει την εικόνα ή να κερδίσει χρήματα από αυτήν.

Διευκρινίζει ότι φωτογράφισε τη συντάκτρια μόδας της Vogue τον Σεπτέμβριο του 2022 και ότι ο West δημοσίευσε τη φωτογραφία της μόλις μία εβδομάδα αργότερα. Επιπλέον ζητά απροσδιόριστου ποσού αποζημίωση για τη ζημία που υπέστη.

Οι πολλές αντισημιτικές δηλώσεις του Kanye West οδήγησαν στην ακύρωση εξαιρετικά προσοδοφόρων συμφωνιών που είχε με τo brand Gap και τον οίκο Balenciaga, καθώς και στην απότομη λήξη της συμφωνίας του brand Yeezy με την Adidas.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις