Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Pirelli: Η Έμιλι Ραταϊκόφσκι και ακόμα 14 πασίγνωστα μοντέλα φωτογραφήθηκαν για το ημερολόγιο

Pirelli: Η Έμιλι Ραταϊκόφσκι και ακόμα 14 πασίγνωστα μοντέλα φωτογραφήθηκαν για το ημερολόγιο

Πως θα ήταν η Έμιλι Ραταϊκόφσκι ως συγγραφέας ή η Κάρα Ντελεβίν ως ηθοποιός ή ακόμα, η Άσλεϊ Γκράχαμ σαν ακτιβίστρια; Μια τέτοια «εικόνα» προσπαθεί να αποτυπώσει με τον φακό της η αυστραλιανή φωτογράφος μόδας, Έμα Σάμερτον για το φετινό ημερολόγιο της Pirelli.

Η φωτογράφος συνεργάστηκε με 14 από τα πιο γνωστά μοντέλα του κόσμου για την 49η έκδοση του θρυλικού ημερολογίου της Pirelli για το 2023, με τον τίτλο: «Γράμματα αγάπης στη μούσα». Ως «μούσες» στο ημερολόγιο παρουσιάζονται οι: Κάρλι Κλος, Έμιλι Ραταϊκόφσκι, Κάρα Ντελεβίν, Σάσα Πιβοβάροβα, η Άσλεϊ Γκράχαμ, η Μπέλα Χαντίντ και πολλές ακόμα.

Καθένα από αυτά τα πασίγνωστα μοντέλα φωτογραφίζονται ως ονειρικά αρχέτυπα γυναικών, όπως ακριβώς το φαντάστηκε η Έμα Σάμερτον. Η καθεμία αντιπροσωπεύει μία αναφορά σε πάθη πέρα από την πασαρέλα και τις φωτογραφήσεις.

«Ελπίζω, ακούγοντας όλες αυτές τις σπουδαίες γυναίκες να μιλούν για το ταξίδι τους, για το ποιες είναι, να γίνουν πηγή έμπνευσης για τις υπόλοιπες», αναφέρει η Σάμερτον.

Το διασημότερο ημερολόγιο του κόσμου, το οποίο ξεκίνησε το 1964, έχει εξελιχθεί σε μια σημαντική πλατφόρμα για τους φωτογράφους τέχνης, ενώ πιο πρόσφατα απομακρύνθηκε από το γυμνό.

Για τα μοντέλα του ημερολογίου 2023, η εμπειρία αφορούσε την ενδυνάμωση. «Είναι σίγουρα κάτι που φτιάχνεται από γυναίκες για γυναίκες, ενδυναμώνοντας όλους τους διαφορετικούς τύπους ανθρώπων. Και νομίζω ότι αυτό είναι που ο κόσμος θέλει να δει σήμερα», τονίζει το μοντέλο, Άσλεϊ Γκράχαμ.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις