Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Rock & Roll Hall of Fame 2022: Ποιες είναι οι υποψηφιότητες για το πάνθεον της μουσικής

Rock & Roll Hall of Fame 2022: Ποιες είναι οι υποψηφιότητες για το πάνθεον της μουσικής
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Γεμάτες σταρ της παγκόσμιας μουσικής σκηνής είναι οι υποψηφιότητες για ένταξη στο Rock & Roll Hall of Fame το 2022 με ονόματα όπως το αμερικανικό συγκρότημα της alternative metal, Rage Against the Machine, το βρετανικό heavy metal γκρουπ, Judas Priest o ράπερ, Eminem, η θρυλική τραγουδίστρια της κάντρι, Ντόλι Πάρτον και ο τραγουδιστής της soul και R&B, Λάιονελ Ρίτσι.

Ακόμη, οι τραγουδίστριες της ροκ Πατ Μπέναταρ και Κέιτ Μπους, o τραγουδιστής Beck, τα συγκροτήματα DEVO, Duran Duran, Eurythmics, MC5, New York Dolls, A Tribe Called Quest, η Ντιόν Γουόργουικ, η Κάρλι Σάιμον και ο Φέλα Κούτι βρίσκονται επίσης στις υποψηφιότητες για μία θέση στο Rock & Roll Hall of Fame.

«Η φετινή λίστα υποψηφίων αναγνωρίζει μια ομάδα διαφορετικών απίθανων καλλιτεχνών, που είχαν βαθιά επίδραση στον ήχο της νεανικής κουλτούρας» δήλωσε ο Τζον Σάικς, πρόεδρος του Rock & Roll Hall of Fame Foundation και πρόσθεσε πως «η μουσική τους όχι μόνο συγκίνησε γενιές, αλλά επηρέασε και τον ήχο αμέτρητων καλλιτεχνών που ακολούθησαν».

Τον Μάιο η τελική λίστα εισακτέων

Για να είναι κάποιος καλλιτέχνης ή συγκρότημα, υποψήφιοι για το Rock & Roll Hall of Fame, θα πρέπει να έχουν περάσει τουλάχιστον 25 χρόνια από την κυκλοφορία της πρώτης εμπορικής ηχογράφησης.

Από τους φετινούς υποψήφιους, οι πέντε θα επιλεγούν για εισαγωγή αργότερα φέτος, με βάση τις ψήφους από σώμα περισσότερων από 1.000 καλλιτεχνών, μελών της βιομηχανίας και ιστορικών, καθώς και από τις ψήφους θαυμαστών, που μπορούν να ψηφίσουν το επόμενο διάστημα.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ψηφοφορίας, τον Μάιο θα ανακοινωθεί η τελική λίστα εισακτέων για το 2022 και η τελετή προς τιμήν τους πρόκειται να πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο.

Οι Beck, Eminem, Duran Duran, A Tribe Called Quest, Λάινοελ Ρίτσι, Κάρλι Σάιμον και Ντόλι Πάρτον είναι όλοι υποψήφιοι για πρώτη φορά φέτος.

Η ροκ μπάντα MC5 από το Ντιτρόιτ είναι υποψήφια για έκτη φορά και οι Rage Against the Machine για τέταρτη φορά. Για τρίτη φορά διεκδικούν μία θέση στο Rock & Roll Hall of Fame οι Κέιτ Μπους, Judas Priest, New York Dolls, Eurythmics και Devo.

Οι Ντιόν Γουόργουικ, Πατ Μπέναταρ και ο εκλιπών Φέλα Κούτι, είναι για δεύτερη φορά υποψήφιοι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις