Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Schiaparelli: Ναόμι Κάμπελ, faux animals και άπειρα κρύσταλλα στην έναρξη της εβδομάδας υψηλής ραπτικής

Schiaparelli: Ναόμι Κάμπελ, faux animals και άπειρα κρύσταλλα στην έναρξη της εβδομάδας υψηλής ραπτικής

Ξεκίνησε χτες (23.01.2023) η εβδομάδα υψηλής ραπτικής στο Παρίσι και ο οίκος Sciaparelli έκανε την έναρξη των show με ένα εντυπωσιακό catwalk, διάσημα μοντέλα και εμφανίσεις που εκτός από το να ξεσηκώσουν αντιδράσεις, κατάφεραν να γίνουν και viral.

Για μία ακόμη φορά στην έναρξη του runway είδαμε μοναδικές δημιουργίες υψηλής ραπτικής, στο signature πλέον ύφος του οίκου με sculpture χρυσά items, αλλά και μία σειρά με faux animals που εντυπωσίασαν ένα μέρος του κοινού. Τα μοντέλα που τα παρουσίασαν ήταν η Ιρίνα Σάικ, η Ναόμι Κάμπελ και η Σάλομ Χάρλοου.

H λεοπάρδαλη, το λιοντάρι και η λύκος, που αντιπροσωπεύουν τη λαγνεία, την υπερηφάνεια και την φιλαργυρία, κόσμησαν τα couture σύνολα σαν… γλυπτά.

Ανάμεσα στις διάσημες καλεσμένες ήταν η Kylie Jenner που φόρεσε το look που ξεχώρισε στο show.

Η Doja Kat εντυπωσίασε επίσης καθώς φόρεσε μια Couture δημιουργία του οίκου, όπου ήταν head-to-toe βαμμένη με κόκκινο body paint και καλυμμένη με κρύσταλλα!

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Schiaparelli (@schiaparelli)

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Schiaparelli (@schiaparelli)

Οι Αντιδράσεις

Ο κεντρικός σχεδιαστής Daniel Roseberry, δημιούργησε ωστόσο εκτός από μοναδικά ρούχα και αντιδράσεις καθώς ο τρόπος που αποφάσισε να ντύσει τα μοντέλα, με κεφαλές ζώων έφερε κύμα διαμαρτυριών από φιλόζωους και όχι μόνο.

Τα τρία μοντέλα φόρεσαν δημιουργίες με τρία ζώα επάνω τους, μια λεοπάρδαλη, έναν λύκο και ένα λιοντάρι. Τα συγκεκριμένα τρία ζώα απεικονίζουν τα τρία «θηρία» που ο Δάντης συναντά στο ταξίδι του στην «Κόλαση» και αποτελούν αλληγορικούς συμβολισμούς για τη λαγνεία και την απληστία.

«Η διαβεβαίωση του οίκου Σκιαπαρέλι ότι “κανένα ζώο δεν κακοποιήθηκε” κατά τη δημιουργία αυτής της κολεξιόν είναι αντικειμενικά ψευδής», σχολιάζει η φιλοζωική PETA σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η φιλοζωική οργάνωση υπογραμμίζει ότι τα επίμαχα φορέματα εξυμνούν το κυνήγι κεφαλών άγριων ζώων, καταγγέλλοντας παράλληλα τη χρήση μεταξιού και μαλλιού – υλικά για τα οποία «μεταξοσκώληκες ζεματίστηκαν ζωντανοί και πρόβατα έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης».

Ο Roseberry εξήγησε μέσα από το Instagram του ότι τα 3 ζώα σμιλεύτηκαν (από φελιζόλ, ρητίνη, μαλλί και μεταξωτή faux fur) και «έρχονται να τιμήσουν το μεγαλείο της φύσης και να παρέχουν προστασία στη γυναίκα που τα φορά».

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις