Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Αμάντα Γεωργιάδη – Eurovision: Έπαθα σοκ, δεν το περίμενα όταν μου είπαν να εκπροσωπήσω την Ελλάδα

Αμάντα Γεωργιάδη – Eurovision: Έπαθα σοκ, δεν το περίμενα όταν μου είπαν να εκπροσωπήσω την Ελλάδα

Η Αμάντα Γεωργιάδη μίλησε στο «Πάμε Δανάη» και περιέγραψε τα συναισθήματά της για την συμμετοχή της στη Eurovision.

Η τραγουδίστρια Αμάντα Γεωργιάδη αναφέρθηκε στην φετινή συμμετοχή της στη Eurovision.

«Έπαθα σοκ, δεν το περίμενα όταν μου είπαν να εκπροσωπήσω την Ελλάδα, μου άρεσαν όλες οι συμμετοχές. Το τραγούδι λέγεται «Die Together» και μιλά για την αγάπη», ανέφερε αρχικά.

«Ελπίζω να πάμε καλά. Δεν μπορώ να πω τί θα φορέσω, θα είναι κάτι πολύ ωραίο. Για την χορογραφία του τραγουδιού και της εμφάνισής μου, κάνουμε πρόβες. Με τον Φωκά Ευαγγελινό ταιριάξαμε. Ετοιμάζω το νέο μου album, και έχει βγει πολύ ωραίο», πρόσθεσε η Αμάντα Γεωργιάδη.

«Το όνειρό μου είναι να γίνω μία καλή γιατρός που τραγουδάει», σχολίασε στο τέλος της συνέντευξής της.

Η Αμάντα Γεωργιάδη (ή Amanda Tenfjord όπως είναι το καλλιτεχνικό της) έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής της στα Ιωάννινα, τα οποία επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι.

Όταν ήταν 3 ετών, η οικογένειά της μετανάστευσε στη μικρή πόλη Tenfjord της Νορβηγίας, που της «έδωσε» και το καλλιτεχνικό της επίθετο.

Εκεί και σε ηλικία 5 ετών, η Αμάντα ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη μουσική, γράφοντας στην εφηβεία τα πρώτα της τραγούδια. Στα 18 της μπήκε στην ιατρική σχολή, χωρίς να εγκαταλείπει και την αγάπη της για τη μουσική παίρνοντας μέρος σε πολλά φεστιβάλ της χώρας της.

Σ’ ένα από αυτά τράβηξε το ενδιαφέρον μιας μεγάλης δισκογραφικής εταιρείας, με αποτέλεσμα να κυκλοφορήσει τον πρώτο της EP δίσκο με τίτλο «First impression» και το καλλιτεχνικό όνομα Amanda Tenfjord, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.

Το δεύτερο EP της περιέλαβε το τραγούδι «Then I fell in love», το οποίο γνώρισε μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία παραμένοντας για περισσότερες από 20 εβδομάδες στο επίσημο top 10 radio chart της Νορβηγίας. Το 2020 το τραγούδι της «Troubled Water» συμπεριλήφθηκε στην τηλεοπτική σειρά «Spinning out» του Netflix.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις