Δευτέρα, 26 Φεβ.
14oC Αθήνα

Άννα Ρεζάν: Έχω υποστεί σεξουαλική κακοποίηση 2 φορές στη δουλειά

Άννα Ρεζάν: Έχω υποστεί σεξουαλική κακοποίηση 2 φορές στη δουλειά
Φωτογραφία Αρχείου / NDP

Σοκ προκάλεσε στο πλατό της εκπομπής «Στούντιο 4» η εξομολόγηση της Άννας Ρεζάν, ότι υπέστη 2 φορές σεξουαλική κακοποίηση στον χώρο της εργασίας της, με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου να λέει πως «ο τρόπος που το λες είναι σοκαριστικός! Το λες με έναν κυνισμό σαν γεγονός απλώς» και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο να συμπληρώνει ότι «δεν ήταν έτοιμοι» για αυτό.

Μιλώντας από καρδιάς στην εκπομπή «Στούντιο 4» το απόγευμα της Παρασκευής (8.12.2023), η γοητευτική τραγουδίστρια, ηθοποιός και μοντέλο, Άννα Ρετζάν εξομολογήθηκε ότι βίωσε 2 φορές σεξουαλική κακοποίηση στη δουλειά της, λέγοντας πως είναι και η ίδια «ένα κομμάτι του κινήματος MeToo, το οποίο στις ΗΠΑ είναι πολύ πιο light από ότι εδώ».

«Σε μένα συνέβησαν άσχημα πράγματα στην Ελλάδα, δεν έχω μιλήσει ποτέ και δεν ξέρω αν θα ήταν τώρα η πρώτη φορά που θα έλεγα κάτι. Απλά σίγουρα έχω μιλήσει πολύ για την κακοποίηση σε συνεντεύξεις και για το γεγονός ότι θεραπεύεται, οπότε αυτός είναι και ο λόγος που με ενδιαφέρει όταν αναφέρομαι σε κάτι τέτοιο. Γιατί η κακοποιητική συμπεριφορά μετά δημιουργεί πάρα πολλά θέματα».

«Το δικό μου κομμάτι το έχω ήδη θεραπεύσει και πιστεύω ότι ευρύτερα πρέπει να αποδοθεί μια δικαιοσύνη. Εγώ όμως τότε δεν έκανα κάτι γιατί κατ’ αρχάς δεν ήθελα η μητέρα μου να κάνει φόνο. Να το θέσω έτσι; Μετά όμως κατάλαβα, όταν είπε η Σοφία Μουτίδου «καλά οι άλλοι δεν έχουν μανάδες;», ότι αν μπορείς να βοηθήσεις τον οποιοδήποτε άνθρωπο που μας ακούει με το να του πεις ότι «ναι, το πέρασα και το ξεπέρασα» πρέπει να το κάνεις».

«Εμένα πάνω στη δουλειά, 18 χρονών, με έχουν βιάσει δυο φορές. Εδώ στην Ελλάδα. Και τότε ο λόγος που δεν το είπα ήταν αυτός. Δεν το είπα πουθενά, το συζήτησα κάποια στιγμή σε έναν θεραπευτικό δρόμο μέχρι που έφτασα να το λύσω. Δεν το είπα ούτε στην οικογένεια μου γιατί, όπως είπα, δεν ήθελα η μητέρα μου να έχει κάνει τους δυο φόνους.

Ο λόγος που μιλάω τώρα για αυτά τα πράγματα είναι για να ξέρουν οι άνθρωποι ότι, αν το δουλέψουν όντως, μπορεί να ξεπεραστεί στο έπακρον», συμπλήρωσε, επίσης, η Άννα Ρεζάν στην εκπομπή της ΕΡΤ.

«Είναι σοκαριστικό! Και ο τρόπος που το λες είναι σοκαριστικός! Το λες με έναν κυνισμό σαν γεγονός απλώς» υπογράμμισε η Νάνσυ Ζαμπέτογλου με τον Θανάση Αναγνωστόπουλο να σχολιάζει πως «δεν ήμασταν έτοιμοι για αυτή την κουβέντα».

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις