Τρίτη, 7 Μαΐ
21oC Αθήνα

Αντζελίνα Τζολί: Έκανε λογαριασμό στο Instagram για το Αφγανιστάν και έσπασε… όλα τα κοντέρ

Αντζελίνα Τζολί: Έκανε λογαριασμό στο Instagram για το Αφγανιστάν και έσπασε… όλα τα κοντέρ

Την επιστολή μια νεαρής Αφγανής δημοσίευσε στο Instagram η Αντζελίνα Τζολί περιγράφοντας την απελπισία όσων έμειναν πίσω στο πολύπαθο Αφγανιστάν. Μάλιστα, η Τζολί δημιούργησε λογαριασμό στο Instagram μόνο και μόνο για να δημοσιεύσει την επιστολή της κοπέλας από το Αφγανιστάν.

Η Αντζελίνα Τζολί δημοσιεύει στο Instagram την επιστολή της αφγανής έφηβης με τον παρακάτω μήνυμα: «Αυτό είναι ένα γράμμα που έλαβα από μια έφηβη στο Αφγανιστάν. Αυτή τη στιγμή, ο κόσμος στο Αφγανιστάν χάνει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει μέσα από τα social media και να εκφραστεί ελεύθερα. Έτσι αποφάσισα να φτιάξω προφίλ στο Instagram για να μοιραστώ εγώ την ιστορία τους με τον κόσμο και να γίνω η φωνή όσων παλεύουν ανά τον πλανήτη για τα βασικά τους δικαιώματα.».

Η Τζολί θυμήθηκε επίσης πως: «Ήμουν στα σύνορα του Αφγανιστάν δύο εβδομάδες πριν την 11η Σεπτεμβρίου, όπου συνάντησα αφγανούς πρόσφυγες να προσπαθούν να φύγουν μακριά από τους Ταλιμπάν. Αυτό ήταν πριν από 20 χρόνια. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Angelina Jolie (@angelinajolie)

 

»Είναι τρομερό να παρακολουθεί κανείς να παρακολουθεί κανείς τους Αφγανούς να εκτοπίζονται για ακόμα μια φορά, λόγω του φόβου και της ανασφάλειας που επικρατεί στη χώρα τους. Έχει ξοδευτεί τόσος χρόνος και τόσο χρήμα, έχει χυθεί αίμα και έχουν χαθεί ζωές, ωστόσο φτάσαμε εδώ και αυτό είναι μια αποτυχία την οποία δεν μπορεί κανείς να κατανοήσει».

Η έφηβη κοπέλα γράφει στην Αντζέλινα, πως πριν έρθουν οι Ταλιμπάν ήταν ελεύθερη: «Οι άνθρωποι πήγαιναν στο σχολείο, στη δουλειά τους και μπορούσαν να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους». Τώρα όλα αυτά φαίνονται πολύ μακριά αναφέρει και συνεχίζει: «Δεν μπορούμε να βγούμε έξω». 

Η ίδια εκτιμά ότι οι Ταλιμπάν δεν έχουν αλλάξει, ενώ εκφράζει φόβους για το μέλλον του σχολείου. Όπως λέει, το «σχολείο μάλλον θα κλείσει». «Η ζωή όλων μας είναι μαύρη, χάσαμε την ελευθερία μας και είμαστε φυλακισμένοι και πάλι» τελειώνει το γράμμα.

Με το γράμμα αυτό και την ανάρτησή της στο Instagram η Τζολί συγκέντρωσε 4,5 εκατομμύρια ακολούθους μέσα σε 14 ώρες, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ της Τζένιφερ Άνιστον. Αξίζει να σημειωθεί, πως η Τζολί συγκέντρωσε μέσα σε 5 ώρες 1,7 εκατ. followers, ενώ η Άνιστον με την επική φωτογραφία όλων των πρωταγωνιστών της σειράς Friends είχε συγκεντρώσει 1 εκατομμύριο followers σε αντίστοιχο χρονικό διάστημα. 

 

 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις