Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Απιστία: Ποιές είναι οι επικίνδυνες φάσεις στη ζωή ενός ζευγαριού

Απιστία: Ποιές είναι οι επικίνδυνες φάσεις στη ζωή ενός ζευγαριού

Η ψυχοθεραπεύτρια Αγγελική Καβαλλιεράτου λέει τι ορίζεται ως απιστία, και εξηγεί στην εκπομπή «Ελένη» γιατί είναι συνυφασμένη με την ερωτική πράξη.

Η ψυχοθεραπεύτρια αναφέρει ποιοι είναι πιθανό να οδηγηθούν σε μια τέτοια πράξη, τους λογούς που στρέφεται κάποιος στην απιστία και τέλος τι μπορεί να γίνει μετά για να σωθεί η σχέση.

Η απιστία είναι συνυφασμένη με την ερωτική πράξη, για πολλούς όμως είναι και η επικοινωνία με ένα τρίτο πρόσωπο σε ερωτικό επίπεδο και το έντονο φλερτ.

Για τους άντρες η απιστία σχετίζεται με την ερωτική πράξη, ενώ για τις γυναίκες υπάρχει και η συναισθηματική έλξη.

Άνθρωποι με χαμηλή αυτοεκτίμηση, μπορεί να οδηγηθούν σε απιστία, γιατί μπορεί να αισθάνονται ότι παίρνουν αξία και προσοχή. Μια δυσκολία στον γάμο ή την σχέση είναι ένα εύκολο έναυσμα για να οδηγηθεί κάποιος στην απιστία.

Η ανασφάλεια, οι πολλές ασχολίες και η έλλειψη εμπιστοσύνης είναι λόγοι που στρέφεται κάποιος στην απιστία.

Έρευνες δείχνουν πως οι απιστίες είναι περισσότερες στους άντρες κι έρχεται σε ηλικίες ορόσημο. Κι οι γυναίκες μπορούν να οδηγηθούν στην απιστία αλλά για διαφορετικούς λόγους, όπως η παραμέληση.

Οι περισσότεροι σύντροφοι που οδηγούνται σε μια απιστία υποστηρίζουν ότι δεν θα ξανασυμβεί αυτό, χρειάζεται δουλειά και θέληση και από τις δυο πλευρές για να ξεπεραστεί η απιστία και να γίνει μια ένα αρχή.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις