Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

Δανάη Λουκάκη: Ο παππούς μου πνίγηκε στο ναυάγιο της Φαλκονέρας – Λύγισε στον «αέρα» η ηθοποιός

Δανάη Λουκάκη: Ο παππούς μου πνίγηκε στο ναυάγιο της Φαλκονέρας – Λύγισε στον «αέρα» η ηθοποιός

Καλεσμένη στην εκπομπή «Στούντιο 4», βρέθηκε η Δανάη Λουκάκη. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε, τόσο στη νέα σειρά της ΕΡΤ1, «Ηλέκτρα» όπου συμμετέχει, όσο και σε μία προσωπική της ιστορία.

Με αφορμή τη σειρά του MEGA, «Το Ναυάγιο», η Δανάη Λουκάκη αποκάλυψε πώς έχασε τον παππού της στην τραγωδία της Φαλκονέρας, με τη σορό του να μην έχει βρεθεί ποτέ.

Στο πλατό της εκπομπής της ΕΡΤ, «Στούντιο 4», η γνωστή ηθοποιός, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην απώλεια του παππού της, ο οποίος και πνίγηκε στο ναυάγιο της Φαλκονέρας, στις 8 Δεκεμβρίου 1966.

Για τον λόγο, αυτό, εξηγεί πως δεν μπορεί να δει την ομότιτλη σειρά «Το Ναυάγιο» που προβάλλεται μέσα από τη συχνότητα του MEGA.

«Tο Ναυάγιο σκεφτόταν να το κάνει η JK Production, ο παραγωγός μας και σκεφτόμουν τι θα είχε γίνει εάν μου είχαν προτείνει να είμαι σε αυτή τη σειρά. Το συζήτησα με τον κ. Καραγιάννη γιατί του είπα πως εγώ το Ναυάγιο δεν μπορώ να το δω γιατί έχουμε χάσει τον παππού μου στο ναυάγιο αυτό στη Φαλκονέρα. Ήταν από τους αγνοούμενους που δεν βρέθηκε ποτέ η σωρός του μιας και βρέθηκαν μόνο 25 σωροί».

«Αυτό το κουβαλάμε… Η γιαγιά μου είναι 84 ετών αυτή τη στιγμή και είναι η κόρη του. Και ο προπάππους μου πνίγηκε 52 ετών. Αλλά η γιαγιά μου σας βλέπει κάθε μέρα και σας αγαπάει πολύ. Τώρα συγκινήθηκα…», είπε η Δανάη Λουκάκη.

Η συνέντευξη της γνωστής ηθοποιού στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ:

 

Το τραγικό ναυάγιο της Φαλκονέρας

Ήταν 8 Δεκεμβρίου 1966, όταν η Κρήτη έζησε το πιο τραγικό ναυάγιο στην ιστορία της. 

Το οχηματαγωγό «Ηράκλειο» αποπλέει από το λιμάνι της Σούδας το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου του 1966 κάτω από κακές καιρικές συνθήκες, με ανέμους κοντά στα 9 Μποφόρ.

Στις 2:06 τα ξημερώματα της 8ης Δεκεμβρίου, πια, στην περιοχή της Φαλκονέρας, εκπέμπει το τραγικό μήνυμα: «SOS, από Ηράκλειον, στίγμα μας 36 μοίρες 52 Β, 24 μοίρες 08 Α, Βυθιζόμεθα».

Ακολούθησε απόλυτη σιγή…

Από τους 73 ναυτικούς που επέβαιναν στο πλοίο και τους 191 επιβάτες σώθηκαν μόνο 46, οι υπόλοιποι 217 πνίγηκαν.

Η βύθιση του σκάφους, σύμφωνα με τους ειδικούς, υπήρξε ακαριαία, εξαιτίας παραλείψεων στους όρους ασφαλείας: κακή φόρτωση των αυτοκινήτων, ελλιπής κατασκευή του συστήματος ασφάλειας της «μπουκαπόρτας», έλλειψη συστήματος εκροής των εισερχομένων υδάτων και υψηλή ταχύτητα του πλοίου πάρα τη θαλασσοταραχή, για τη διατήρηση της φήμης του ως του ταχύτερου οχηματαγωγού της γραμμής Κρήτης.

Βίντεο – αφιέρωμα της «Μηχανής του Χρόνου»: 

 

Η 8η Δεκεμβρίου είναι ημέρα διπλού πένθους!

Τρία χρόνια αργότερα, στις 8 Δεκεμβρίου 1969, ένα αεροπλάνο της Ολυμπιακής, προερχόμενο από τα Χανιά, κατέπεσε στην Κερατέα, με συνέπεια να σκοτωθούν και οι 90 επιβαίνοντες.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις