Δευτέρα, 17 Ιουν.
32oC Αθήνα

Δώρα Τσαμπάζη: Αποφάσισα να είμαι δυνατή για τα παιδιά μου

Δώρα Τσαμπάζη: Αποφάσισα να είμαι δυνατή για τα παιδιά μου
Φωτογραφία NDPPHOTO / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΦΑΛΕΞΗΣ

“Η δύναμη του μυαλού δεν σε αφήνει να διαχειριστείς εύκολα την πληροφορία” ομολογεί η Δώρα Τζαμπάζη.

Στην γνωριμία με τον σύζυγο της, Αλέξανδρο Νικολαΐδη, τον πρόωρο θάνατο του αλλά και την απόφαση να δωριστούν τα Ολυμπιακά του μετάλλια αναφέρθηκε από καρδιάς η Δώρα Τσαμπάζη μιλώντας στη Σάσα Σταμάτη και τα Παραπολιτικά.

Πώς γνωριστήκατε με τον σύζυγό σας;

Γνωριστήκαμε στη Θεσσαλονίκη. Εγώ εργαζόμουν ως αθλητικογράφος, αυτός ήταν γνωστός αθλητής και κάποια στιγμή γνωριστήκαμε μέσω ενός κοινού μας γνωστού.

Συγγνώμη που σας φέρνω σε άβολη θέση. Θα θέλαμε να μας μιλήσετε για εκείνες τις στιγμές που συνειδητοποιήσατε ότι θα τον χάσετε…

Σε τέτοιες περιπτώσεις η δύναμη του μυαλού και το ένστικτο της αυτοσυντήρησης δεν σε αφήνουν να διαχειριστείς εύκολα την πληροφορία. Εγώ απλώς αποφάσισα να είμαι δυνατή για τα παιδιά μου, γιατί στο άμεσο μέλλον θα βασίζονται αποκλειστικά σε μένα και κυρίως για να περάσει ο άνθρωπός μου τους τελευταίους του μήνες με πολλή αγάπη, φροντίδα και αξιοπρέπεια.

Στενοχωρηθήκατε που ο Αλέξανδρος δώρισε τα μετάλλιά του και δεν έμειναν στα παιδιά σας;

Το αντίθετο, ένιωσα πολύ περήφανη για αυτήν του την κίνηση και επιλογή. Αν σωθεί και βοηθηθεί έστω και ένα παιδί με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, θα είναι κάτι πολύ σπουδαίο και θα εξηγήσω και στα παιδιά μου πόσο σημαντικός και σπουδαίος ήταν ο πατέρας τους και πόσο σπουδαία ήταν αυτή του η κίνηση. Εξάλλου, οι πλειοδότες επέστρεψαν τα μετάλλια στην οικογένειά του και εμείς στη συνέχεια τα δωρίσαμε σε μουσεία, οπότε πάλι ανήκουν στην οικογένεια. Σημασία είχε η κίνηση και το γεγονός πως βοηθήθηκαν τόσα παιδιά.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις