Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Δρόμος στο Όκλαντ πήρε το όνομα του Τούπακ

Δρόμος στο Όκλαντ πήρε το όνομα του Τούπακ

Δρόμος στο Όκλαντ της Καλιφόρνιας μετονομάστηκε σε Οδό Τούπακ Σακούρ προς τιμήν του αείμνηστου ράπερ.

Ο δρόμος αποτελεί ένα τμήμα της λεωφόρου ΜακΆρθρουρ στο Όκλαντ, κοντά στο σημείο όπου ζούσε ο Τούπακ τη δεκαετία του 1990.

Στην επίσημη τελετή μετονομασίας του δρόμου συμμετείχαν μέλη της οικογένειας του Τούπακ, καθώς και αρκετοί θρύλοι του hip-hop του κόλπου της Καλιφόρνιας, συμπεριλαμβανομένων των MC Hammer, E-40, Money-B και Too Short.

«Ας ζει το πνεύμα του τα υπόλοιπα χρόνια σε αυτούς τους δρόμους και στις καρδιές σας» είπε η αδερφή του Τούπακ, Sekyiwa «Set» Shakur, στο συγκεντρωμένο πλήθος.

«Ήταν ο πιο αληθινός ράπερ. Ήταν πολύ έξυπνος, ήταν μια τριπλή απειλή: ταινίες, ραπ, ποιητής, τα πάντα», πρόσθεσε ο ράπερ και δισκογραφικός παραγωγός E-40. «Έγραψε θετική μουσική, μουσική που ενισχύει την αυτοεκτίμηση για γυναίκες, όπως το “Dear Mama” και το “Brenda’s Got a Baby”» τόνισε.

Ο MC Hammer είπε ότι ο Τούπακ ήταν «ο καλύτερος ράπερ, δεν τίθεται καν θέμα».

Ο Τούπακ πέθανε σε ηλικία 25 δέχθηκε πυρά από όπλο στις 7 Σεπτεμβρίου και πέθανε στις 13 Σεπτεμβρίου του 1996. Η ταυτότητα του δολοφόνου του παρέμενε μυστήριο για σχεδόν τρεις δεκαετίες.

Την περασμένη εβδομάδα ο Duane “Keffe D” Davis δήλωσε αθώος για τη δολοφονία του Tupac το 1996. Είχε συλληφθεί στις 29 Σεπτεμβρίου και αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με χρήση φονικού όπλου.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις