Lifestyle

Ελπίδα: Με αποκάλεσαν «χουντική», ενώ εγώ με τη Χούντα είχα καταδικαστεί

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Δεν το χειρίστηκε καλά η εταιρία μου. Πολλές τέτοιες ευκαιρίες μού παρουσιάστηκαν στην πορεία” σχολιάζει Ελπίδα.

Η Ελπίδα έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό Hello και στον Γιάννη Βίτσα. Η γνωστή καλλιτέχνιδα αναφέρθηκε στον λόγο που δεν προχώρησε η πρόταση που είχε για διεθνή καριέρα και σε αυτόν που πέρασε στρατοδικείο.

Το 1975 κέρδισες ένα παγκόσμιο βραβείο τραγουδώντας στη Χιλή. Μάλιστα, παρών ήταν και ο Χούλιο Ιγκλέσιας με τον μάνατζέρ του, ο οποίος σε ήθελε στην Ισπανία! Γιατί αρνήθηκες την πρόταση;

Τι να σου πω; Δεν ευδοκίμησε. Ήμουν άσχετη με αυτά. Αγαπούσα αυτό που έκανα, το χαιρόμουν και δεν ήθελα πολλά πράγματα. Ήθελα να είμαι στην Ελλάδα, να μη στενοχωρήσω τους Έλληνες… Τέτοιες σκέψεις έκανα τότε. Δεν το χειρίστηκε καλά η εταιρία μου. Πολλές τέτοιες ευκαιρίες μού παρουσιάστηκαν στην πορεία.

Αυτό ήταν ένα βήμα για διεθνή καριέρα.

Ναι, για τεράστια καριέρα! Αυτοί ήταν ενθουσιασμένοι μαζί μου και ποτέ δεν κατάλαβα γιατί χάλασε αυτή η δουλειά.

Σε στεναχώρησε;

Πάρα πολύ γιατί μπήκαν και τα πολιτικά στη μέση, με τα οποία εγώ δεν είχα καμία σχέση. Με αποκάλεσαν “χουντική”, ενώ εγώ με τη Χούντα είχα καταδικαστεί. Δεν το γνώριζε κανείς. Πέρασα στρατοδικείο και καταδικάστηκα σε τρία χρόνια αναστολή.

Πώς συνέβη; 

Είχαμε πάει μια εκδρομή με τους φίλους μου και τραγουδούσαμε με τις κιθάρες “Στο περιγυάλι το κρυφό” του Μίκη Θεοδωράκη. Ε, μας πήγαν μέσα! Έμεινα δύο μέρες στο κρατητήριο και ορίστηκε δικάσιμος. Πέρασα στρατοδικείο, αλλά δεν το είπα ποτέ σε κανέναν.

Άρα, προσπάθησαν να βλάψουν την καριέρα σου όταν σε αποκάλεσαν “χουντική”.

Φυσικά.

Από ζήλια πιστεύεις ότι συνέβη αυτό; 

Δεν ξέρω και δεν μ’ ενδιαφέρει να μάθω. Ό,τι έγινε, έγινε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Lifestyle
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Lifestyle: Περισσότερα άρθρα
Η Άννα Βίσση επανήλθε με μήνυμα για τους μουσικούς της: «Μας δένουν πολλά και νοιώθω αγάπη και εκτίμηση»
Με αυτή την κίνηση, η Άννα Βίσση επέλεξε να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας στην απόλυτη μουσική της οικογένεια, εκφράζοντας την βαθιά της ευγνωμοσύνη στους συνεργάτες της
Άννα Βίσση 7
Σπύρος Μπιμπίλας για Φιλίτσα Καλογεράκου: «Σου βγάζω το καπέλο» έγραψε για την κριτική της στον Γιάννη Μπέζο
Η πρόσφατη τοποθέτηση του Γιάννη Μπέζου σχετικά με τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης του Πέτρου Φιλιππίδη άνοιξε όπως φαίνεται έναν νέο κύκλο συζητήσεων στον καλλιτεχνικό χώρο
Φιλίτσα Καλογεράκου και Σπύρος Μπιμπίλας