Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Φένια Αποστόλου: Υποδυόμουν μια σεξεργάτρια και με ρώταγαν για τα κοινά με το ρόλο μου

Φένια Αποστόλου: Υποδυόμουν μια σεξεργάτρια και με ρώταγαν για τα κοινά με το ρόλο μου

Η Φένια Αποστόλου βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας τις τελευταίες μέρες όχι για την ερμηνεία της στην παράσταση «Φιλοκτήτης», που ανέβηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, αλλά γιατί έγινε η πρώτη τρανς ηθοποιός που παίζει στο αρχαίο Θέατρο.

Καλεσμένη στην εκπομπή «Καλοκαίρι Yes» σήμερα (01.08.2023) η Φένια Αποστόλου μίλησε για το πόσο πολύ δούλεψε για την παράσταση αλλά και για δημοσίευμα που την είχε ενοχλήσει. Η γνωστή ηθοποιός και χορεύτρια παραδέχτηκε πως το να παίξει μια τρανς στην Επίδαυρο είναι λογικό να ακουστεί γιατί «είναι αιρετικό για την ελληνική κοινωνία».

«Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Θα μπορούσε βέβαια να μην είχε συμβεί και ποτέ. Αν ο συγκεκριμένος άνθρωπος δε μου έκανε αυτή την πρόταση και δεν είχε αυτό το όραμα, να παίξει αυτόν τον ρόλο μια τρανσέξουαλ ηθοποιός… Που δε με ήξερε προσωπικά, το είχε οραματιστεί έτσι, ρώτησε, έμαθε, κάναμε ένα meeting και έγινε τελικά.

Είναι κάτι που γίνεται πρώτη φορά, είναι αιρετικό για την ελληνική κοινωνία, είναι λογικό να ακουστεί. Δε μπορεί κάποιος να ξέρει όλο το βιογραφικό και την πορεία μου. Καλλιτεχνικά είναι 100% δικαιολογημένο το ότι βρίσκομαι εγώ εκεί. Αισθάνομαι πραγματικά ευτυχής γι’ αυτό», είπε αρχικά η Φένια Αποστόλου.

«Είχα άγχος όπως έχω κάθε φορά που βγαίνω στη σκηνή. Είχα προετοιμαστεί όμως πολύ καλά. Από την αγωνία μου, όταν ξεκινήσαμε πρόβες και κάναμε πρώτη ανάγνωση, είχα μάθει ήδη όλα μου τα λόγια απ’ έξω. Ήθελα να είμαι όσο πιο πολύ έτοιμη. Είμαι εργασιομανής και τελειομανής. Έχω ξαναπαίξει στην παλιά μου ζωή στο Αρχαίο Θέατρο Άργους. Ένιωθα ότι είχα πολύ μεγάλη ευθύνη και απέναντι στην κοινότητα», πρόσθεσε η ηθοποιός.

 

Όταν ρωτήθηκε για σχόλια που έχουν γραφεί για εκείνη, η Φένια Αποστόλου είπε: «Υπήρξαν κάποια σχόλια αρνητικά. Εντάξει, στα social o καθένας εκφράζεται όπως ξέρει και όπως θέλει. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα με αυτό.

Πρόσφατα βγήκε ένα δημοσίευμα σαν κανιβαλισμός στο πρόσωπό μου, χωρίς να είναι καμιά τρομερή ανακάλυψη για μένα γιατί μόνη μου έχω μιλήσει γι’ αυτό.

 

Έχει να κάνει με μια απάντηση σε ερώτηση που μου είχαν κάνει σε συνέντευξη για τον ρόλο που είχα κάνει σε μια ταινία όπου υποδυόμουν μια σεξεργάτρια και με ρώταγαν για τα κοινά που έχω με τον ρόλο μου».

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις