Lifestyle

Γαλλία: Αντιδράσεις για τα φορέματα με αληθοφανείς κεφαλές άγριων ζώων στην εβδομάδα υψηλής ραπτικής

Η φιλοζωική οργάνωση PETA κατήγγειλε τις σουρεαλιστικές δημιουργίες του οίκου Σκιαπαρέλι που παρουσιάστηκαν σήμερα κατά την έναρξη της Εβδομάδας Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι. Ο λόγος ήταν ότι τα φορέματα είχαν πάνω ομοιώματα κεφαλών άγριων ζώων, σε φυσικό μέγεθος και εξαιρετικά αληθοφανή.

Η Ναόμι Κάμπελ ανέβηκε στην πασαρέλα με κεφάλι λύκου ενσωματωμένο στο παλτό της. Κεφαλές λιονταριών δέσποζαν στο μπούστο των φορεμάτων που παρουσίασαν η Ιρίνα Σάικ και η Κάιλι Τζένερ, με τα σχόλια στα Social Media να παίρνουν «φωτιά».

«Η διαβεβαίωση του οίκου Σκιαπαρέλι ότι “κανένα ζώο δεν κακοποιήθηκε” κατά τη δημιουργία αυτής της κολεξιόν είναι αντικειμενικά ψευδής», σχολιάζει η PETA σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Η φιλοζωική οργάνωση υπογραμμίζει ότι τα επίμαχα φορέματα εξυμνούν το κυνήγι κεφαλών άγριων ζώων, καταγγέλλοντας παράλληλα τη χρήση μεταξιού και μαλλιού – υλικά για τα οποία «μεταξοσκώληκες ζεματίστηκαν ζωντανοί και πρόβατα έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης».

Ο Ντάνιελ Ρόουζμπερι, καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου μόδας, εξήγησε πως οι δημιουργίες με τις ψεύτικες κεφαλές ζώων είναι εμπνευσμένες από την κόλαση του Δάντη. «Η λεοπάρδαλη, το λιοντάρι και ο λύκος αντιπροσωπεύουν τη λαγνεία, την αλαζονεία και τη φιλαργυρία, αντίστοιχα», δήλωσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Lifestyle
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Lifestyle: Περισσότερα άρθρα
«Ο Διάβολος φοράει Prada 2»: Παγκόσμια πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη – Οι πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί
Η επιστροφή του «The Devil Wears Prada 2» σχεδόν δύο δεκαετίες μετά την πρώτη εμβληματική ταινία, αποτελεί ένα από τα πιο πολυσυζητημένα κινηματογραφικά γεγονότα της χρονιάς
Anne Hathaway, Meryl Streep, Emily Blunt and Stanley Tucci
Γιώργος Γεροντιδάκης για Ντορέττα Παπαδημητρίου: «Η σχέση μας είναι μια όμορφη συγκυρία, αλλά δε μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες»
Οι δυο ηθοποιοί γνωρίστηκαν μέσα από τον επαγγελματικό τους χώρο και σταδιακά η φιλία τους εξελίχθηκε σε κάτι πιο ουσιαστικό, με το ζευγάρι να μη κρύβει πλέον τον έρωτα που βιώνει
O Γιώργος Γεροντιδάκης