Σάββατο, 18 Μαΐ
18oC Αθήνα

Γιάννα Αγγελοπούλου: Όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης την έκανε να κλάψει

Γιάννα Αγγελοπούλου: Όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης την έκανε να κλάψει

Μια συνέντευξη διαφορετική απ’ όλες τις άλλες έδωσε η Γιάννα Αγγελοπούλου. Αποκάλυψε ποια φωτογραφία έχει πάντα στον… περίφημο φάκελό της και πότε την έκανε να κλάψει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Η Γιάννα Αγγελοπούλου βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης (22.06.2022) καλεσμένη στην εκπομπή «Αυτός κι ο Άλλος» στην ΕΡΤ. Και εκεί θυμήθηκε πως αντέδρασε όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης της είχε αρνηθεί μια θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ γιατί… ήταν ακόμη νέα.

«Η πρώτη μου μεγάλη απογοήτευση, έρχεται την εποχή που προσπαθώ να μπω στα κοινά. Δεν ανήκω σε πολιτική οικογένεια. Ήμουν μια απλή δικηγόρος, είχα ήδη την πρώτη μου κόρη, την Καρολίνα, και ήθελα να κάνω κάτι, δε μου αρκούσε η Νομική. Μιλάμε για μια δύσκολη και σκληρή εποχή. Το 1986. Προσπαθώ να μπω υποψήφια δημοτική σύμβουλος της Αθήνας. Τότε κατέβαινε ο Μιλτιάδης Έβερτ. Τότε επικεφαλής του κόμματος ήταν ο πατέρας του Κυριάκου, ο Κώστας Μητσοτάκης. Τέλος πάντων, δεν έβρισκα ραντεβού, δε μου έδινε και κανείς σημασία, βρήκα κάποια στιγμή μια ευκαιρία και έκανα ένα ραντεβού μαζί του. Του ζήτησα να μου δώσει μια ευκαιρία για να αποδείξω αυτά που θέλω. Εκείνος, μου είπε εκ των υστέρων, πως είπε στον Έβερτ “βάλε πολλές γυναίκες”.

Για να μην τα πολυλογώ, με έβαλε ο Έβερτ, βγαίνω εκεί. Ο Έβερτ μου είπε πως επειδή είμαι και ωραία γυναίκα θα με βάλει γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου. Απογοητεύτηκα εγώ. Λίγο καιρό αργότερα πήγα και τον έπιασα και του λέω “γιατί δε μου δίνετε μια θέση που να δουλέψω. Γιατί δε με βάζετε στα σχολεία; Ακούω ότι έχουμε προβλήματα στα σχολεία με τη χρηματοδότηση από το υπουργείο” κλπ.

Μου έδωσε τη θέση. Εκεί ήταν που έκανα πολλή δουλειά, γύρισα τόσα σχολεία, είδα και μίλησα με τόσους γονείς και τόσους δασκάλους. Αυτό με έβγαλε βουλευτή της Α’ Αθηνών αργότερα. Περνάνε λίγο τα χρόνια και ετοιμαζόμαστε για εκλογές και επειδή, πλέον, είχα γνωρίσει κόσμο, νόμιζα πως θα με έβαζαν υποψήφια βουλευτή στην Α’ Αθηνών. Και με καλεί ο Μητσοτάκης και μου λέει “συγγνώμη, δεν μπορώ να σε βάλω, είσαι μικρή, προηγούνται άλλοι πιο μεγάλοι από εσένα, με μεγαλύτερη υπηρεσία στο κόμμα. Είσαι μικρή, έχεις χρόνια μπροστά σου”! Και θυμάμαι τότε ότι αρχίζω και κλαίω, χωρίς γκριμάτσες. Μαζεύτηκα, δεν εκνευρίστηκα, δεν έφυγα από το κόμμα και είπα θα βοηθήσω από τα μετόπισθεν και θα έρθει η ώρα μου. Και ήρθε», θυμήθηκε η Γιάννα Αγγελοπούλου.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Ελλάδα 2021 αποκάλυψε ότι στον… περιβόητο φάκελο που δεν αποχωρίζεται ποτέ δεν λείπουν συγκεκριμένες φωτογραφίες: των παιδιών της, των εγγονιών της και η πρώτη φωτογραφία της με τον σύζυγό της, Θόδωρο Αγγελόπουλο. Είναι από μια εκδήλωση όπου ήταν και οι δυο καλεσμένοι και τότε γνωρίστηκαν για πρώτη φορά. Η πρώτη τους κοινή φωτογραφία, πριν είναι καν ζευγάρι.

Η Γιάννα Αγγελοπούλου αποκάλυψε επίσης πως αντέδρασε η κόρη της, Καρολίνα, όταν της μίλησε για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο, με τον οποίο επρόκειτο να παντρευτεί.

«Μπορώ να συμμαχήσω με τον διάβολο»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η Γιάννα Αγγελοπούλου έκανε μια αναδρομή της διαδρομής της από την Κρήτη μέχρι να φτάσει να συμπεριλαμβάνεται στις πιο ισχυρές γυναίκες του πλανήτη. Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά της για το αν αγχώθηκε όταν ανέλαβε τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.

«Η αλήθεια είναι ότι μερικές φορές δεν έχω συναίσθηση κινδύνου. Ελπίζω να μην μας ακούει κανένας άνθρωπος της εκκλησίας… Μπορώ να συμμαχήσω και με το διάβολο, αρκεί να γίνει η δουλειά. Και θα κάνω τα πάντα», εξομολογήθηκε η Γιάννα Αγγελοπούλου.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις