Κυριακή, 25 Φεβ.
16oC Αθήνα

Γιώργος Νταλάρας: Δεν θα στρεφόμουν ποτέ κατά ανθρώπων που δουλεύουν

Γιώργος Νταλάρας: Δεν θα στρεφόμουν ποτέ κατά ανθρώπων που δουλεύουν

Mε αιχμηρό τρόπο στις τηλεοπτικές ψυχαγωγικές εκπομπές και τα θέματα που επιλέγουν να προβάλλουν στη ροή τους αναφέρθηκε ο Γιώργος Νταλάρας, ο οποίος βρέθηκε καλεσμένος στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο 105,5», το απόγευμα της Παρασκευής (26.01.2024). 

«Γενικά όλες αυτές αυτές οι εκπομπές είναι εκπομπές διασκέδασης και αυτό που λέμε… «να ροκανίσουμε λίγο τον χρόνο». Αυτό είναι αυτές οι εκπομπές. Όχι μόνο στην Ελλάδα, σε όλα τα μέρη της γης», είπε μεταξύ των άλλων ο Γιώργος Νταλάρας λέγοντας μάλιστα ότι κάποιες δουλειές είναι ντροπή.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο Γιώργος Νταλάρας μίλησε για πολλά θέματα.  «Είναι σίγουρο ότι η θέση μου για τα Τέμπη δεν θα παίξει στα κανάλια ή θα παίξει από κάποιους ψαγμένους, αν παίξει. Δεν θα έχει πάντως δυναμική αυτό το πράγμα. Εσείς εδώ και κάποιοι άλλοι σταθμοί αφιερώσατε ένα τέταρτο για να μιλήσετε για τις μεγάλες διαδηλώσεις, τις αντιφασιστικές που έγιναν στη Γερμανία. Για πείτε μου παρακαλώ πολύ, μια πρωινή εκπομπή που ασχολήθηκε με αυτό το πράγμα. Αυτά τώρα λοιπόν, ακόμα και να τα πάρει κανείς, θα τα πάρει ως εξής “ο Νταλάρας βρήκε πάλι μικρόφωνο και μας τα έριξε όλα”».

Στη συνέχεια ο γνωστός τραγουδιστής ανέφερε… «Γενικά, όλες αυτές αυτές οι εκπομπές είναι εκπομπές διασκέδασης και αυτό που λέμε “να ροκανίσουμε λίγο τον χρόνο”. Αυτό είναι αυτές οι εκπομπές. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλα τα μέρη της γης. Ξέρουμε όλοι ότι υπάρχει μια ελαφρότητα, οι μαμάδες και οι γιαγιάδες τηγανίζουν και πρέπει να φτιάξουν το φαγητό. Λοιπόν, το υπόλοιπο κομμάτι όμως, έχει από πίσω έναν άλλο προβληματισμό. Θυμόσαστε τον Τζέρι Σπρίνγκερ, ο οποίος πέθανε πέρσι. Κάνοντας εδώ μια παρένθεση, ο νεκρός λένε ότι δικαιώνεται, αλλά είναι μεγάλος μύθος. Γιατί δικαιώνεται; Με συγχωρείτε, ο Γκέμπελς και ο Χίτλερ δικαιώθηκαν; Δεν το κατάλαβα; Δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Λέμε πολλές βλακείες στον αέρα χωρίς νόημα».

Δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι κατά το παρελθόν ο ίδιος έχει δεχτεί επιθέσεις για όσα έχει πει…«Η δική μου περίπτωση έχει εισπράξει μεγάλη δίωξη, επί δεκαετίες, για πολλούς λόγους. Είμαι ένα παιδί που, ενώ ξεκίνησε στα λαϊκά κέντρα, έκλεισε την πόρτα με θόρυβο πίσω του. Προσέξτε, εγώ για όλους αυτούς είμαι αχάριστος. Δεν έχουν άδικο, αλλά δεν ξέρουν τι επικίνδυνοι ήταν όλοι αυτοί τόσα χρόνια. Μπορεί να δούλευαν, οι δουλειές δεν είναι ντροπή, αλλά κάποιες δουλειές είναι ντροπή. Πρέπει να το καταλάβουμε αυτό, γενικά».

«Κλείνω την πόρτα της ψυχής στους συκοφάντες»

Κατά την έξοδό του από το ραδιοφωνικό στούντιο ο Γιώργος Νταλάρας συνάντησε και πάλι τους δημοσιογράφους λίγες ημέρες μετά το ξέσπασμά του μπροστά στις κάμερες. Με ευγενικό τρόπο, τόνισε πως δεν θα τα έβαζε ποτέ με ανθρώπους που δουλεύουν, ενώ κλείνει την πόρτα της ψυχής του στους συκοφάντες.

«Δεν έχω να πω κάτι… Κι εσείς αν μπορείτε να συνδικαλιστείτε κάπως, να πάρετε να βαρέα και ανθυγιεινά γιατί αυτό που κάνετε είναι πραγματικά δύσκολο» είπε αρχικά στους δημοσιογράφους και στη συνέχεια, όταν οι ρεπόρτερ του είπαν ότι σχολιάστηκαν όλα όσα είπε, αποκρίθηκε: «Τίποτα… Τίποτα απολύτως! Να είστε όλοι καλά» είπε αρχικά ο Γιώργος Νταλάρας.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά, ο Γιώργος Νταλάρας, απευθυνόμενος και πάλι στους δημοσιογράφους, ανέφερε: «Τώρα ανοίγετε εσείς την κουβέντα, ενώ σας είπα όχι, εσείς συνεχίζετε. Αυτό σημαίνει ή ότι δεν καταλαβαίνετε ή κάτι άλλο θέλετε. Όλοι να καταλαβαίνουμε τι λέμε αλλιώς θα πάμε στο συμφέρον. Το συμφέρον δεν είναι καλό πράγμα, να το ξέρετε. Η τηλεόραση έκανε 37% και έχει πέσει στο 17%, δεν γίνεται. Πρέπει να το πάρετε είδηση, όλοι πρέπει να καλυτερεύσουμε. Κι ας πειράζονται οι ιδιοκτήτες σας και οι άλλοι… Τη σέβομαι τη δουλειά σας και ποτέ δεν θα στρεφόμουν κατά ανθρώπων που δουλεύουν. Εγώ δουλεύω από 7 χρονών παιδί κι ακόμη τώρα δεν έχω σταματήσει. Είναι άλλη η σκέψη μου και άλλος ο τρόπος της επαφής μου με τα πράγματα. Ο Γιώργος Νταλάρας δεν κλείνει τα αφτιά του σε κανέναν και τίποτα, κλείνει την πόρτα της ψυχής του στους συκοφάντες, τους ψεύτες και τους απατεώνες».

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις