Τρίτη, 30 Απρ.
20oC Αθήνα

Η Disney γιορτάζει: Mια διαφορετική δημοπρασία για τα 100 χρόνια του διάσημου στούντιο

Η Disney γιορτάζει: Mια διαφορετική δημοπρασία για τα 100 χρόνια του διάσημου στούντιο

Με το ντοκιμαντέρ «Once Upon a Studio» που προβάλλεται στη Disney+ και πλήθος άλλων εκδηλώσεων – μεταξύ αυτών και μια μυστική δημοπρασία – η Disney γιορτάζει τα 100στά γενέθλιά της. Πριν λίγες μέρες έγινε ο Disney100 Royal Ball καθώς και τα αποκαλυπτήρια νέου αγάλματος για τον πνευματικό της πατέρα, τον Γουόλτ Ντίσνεϊ. 

Ωστόσο, η κορωνίδα των εορταστικών εκδηλώσεων είναι η Disney Create 100, μια δημοπρασία για καλό σκοπό έργων από τον κόσμο της μόδας, του ντιζάιν και της τέχνης.

Κάποια από τα πιο αξιοπρόσεκτα αντικείμενα περιλαμβάνουν ένα κορμάκι που φορούσε η Beyoncé στο βιντεοκλίπ της «Black Is King» (μέρος του σάουντρακ της ταινίας του 2019 «The Lion King»), ένα συμπαγές από κρυστάλλους Swarovski «γυάλινο γοβάκι» και ένα περιδέραιο από τον οίκο Schiaparelli, εμπνευσμένο από την ταινία του 1990 «The Rescuers Down Under».

Ο κόσμος της μόδας είναι παρών με ένα πορτρέτο της Kate Moss ως Tinkerbell από τον αγαπημένο εικονογράφο David Downton, ένα κατά παραγγελία (από αναβαθμιστική ανακύκλωση) Mickey Mouse t-shirt από τον οίκο Maison Margiela και ένα Mickey Mouse φούτερ από τα αρχεία του οίκου Marc Jacobs.

Η Disney παρουσιάζει και μια ευρεία γκάμα έργων από τους κόσμους της τέχνης και του ντιζάιν: ένα πολύχρωμο γλυπτό με σύρμα του Μίκι ως Μάγου στη «Φαντασία» σχεδιασμένο από την Alaska Alaska, την εταιρεία που είχε ιδρύσει ο εκλιπών Virgil Abloh· ένα γλυπτό από ρητίνη – σε μπλε του Yves Klein – από την κολεκτίβα μόδας και τέχνης Ader Error· ένα έργο ζωγραφικής του Reginald Armstrong, εμπνευσμένο από την ταινία «Jazz» της Pixar. Και άλλα.

Οι τιμές ποικίλουν όπως θα δείτε και στη σχετική ιστοσελίδα. Τα έσοδα θα δοθούν στη Make-a-Wish Foundation, η οποία υλοποιεί ευχές παιδιών με σοβαρές ασθένειες.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις