Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Η Maria Menounos αποκάλυψε πως διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας και χειρουργήθηκε

Η Maria Menounos αποκάλυψε πως διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας και χειρουργήθηκε

Ακόμη μια συγκλονιστική εξομολόγηση από τη Maria Menounos που λίγο πριν αποκτήσει το πρώτο της παιδί με παρένθετη μητέρα, αποκάλυψε ότι τον περασμένο Ιανουάριο διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας! 

Η Maria Menounos αποκάλυψε τη νέα περιπέτεια της υγείας της σε συνέντευξή της στο περιοδικό People. Καθώς περιμένει με τον σύζυγό της, Κέβιν Αντεργκάρο, το πρώτο τους παιδί που θα είναι κοριτσάκι, η Ελληνοαμερικανίδα παρουσιάστρια έκανε γνωστό ότι τον περασμένο Ιανουάριο διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας και χρειάστηκε να χειρουργηθεί.

Ο όγκος που της βρήκαν ήταν δευτέρου βαθμού. Η Μαρία Μενούνος υποβλήθηκε αμέσως σε χειρουργική επέμβαση και οι γιατροί αφαίρεσαν έναν όγκο 3,9 εκατοστών μαζί με ένα μεγάλο κομμάτι από το πάγκρεας και προς το παρόν δεν θα κάνει άλλη θεραπεία, αλλά θα κάνει ετήσιο έλεγχο για τα επόμενα πέντε χρόνια. 

Η παρουσιάστρια ανέβασε στο Instagram και μια φωτογραφία από το νοσοκομείο, μετά το χειρουργείο.

«Προφανώς, έχω πολλά να πω γι’ αυτό και για όσα έχω περάσει αυτούς τους μήνες, σχεδόν έναν χρόνο. Πρώτα, έπρεπε να αντιμετωπίσω τη διάγνωση για τον διαβήτη πέρυσι το καλοκαίρι, δεύτερον (το άλλο μου θαύμα) να προετοιμαστώ για το νεογέννητο μωρό μας και τρίτον, τον καρκίνο του πάγκρεας.
Ακόμη δεν τα έχω συνειδητοποιήσει καλά καλά, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος πως πολύ λίγοι είναι αυτοί που επιβιώνουν από καρκίνο στο πάγκρεας.
Έχω τόσες πληροφορίες και έχω κάνει τόσες ανακαλύψεις που νομίζω / ελπίζω ότι μπορώ να σώσω κι άλλους.
Θα τα μοιραστώ στο podcast μου και σε όσες περισσότερες πλατφόρμες μπορώ.
Για τώρα θα πω πόσο ευγνώμων είμαι που είμαι ζωντανή και καλά και θα κρατήσω στην αγκαλιά μου το μωρό μου! Ευχαριστώ Θεέ μου, Άγιε Νεκτάριε, ευχαριστώ τους γιατρούς και τις νοσοκόμες, την οικογένεια και τους φίλους μου που με βοήθησαν να το ξεπεράσω.
Θα ακολουθήσουν περισσότερες ευχαριστίες αλλά ευχαριστώ Prenuvo (σ.σ. κλινική) που το «έπιασες» αρκετά νωρίς για να μου σώσεις τη ζωή.
Εργάζομαι για να καλύπτει η ασφάλεια αυτές τις εξετάσεις για όλους», έγραψε η Μαρία Μενούνος.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MARIA MENOUNOS (@mariamenounos)

 

«Όλη αυτή η χρονιά ήταν για μένα ένα τραύμα, γεμάτη άγχος και κρίσεις. Υπήρξε μια στιγμή που σχεδιάζαμε κάτι και ξαφνικά, όλα έγιναν υπερβολικά και σκέφτηκα “οκ, πρέπει να αναρρώσω”» είπε η Μαρία Μενούνος στη συνέντευξή της.

«Οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχουν μέρη να πάνε, ώστε να προλάβουν αυτά τα πράγματα. Δεν μπορείς να αφήσεις τον φόβο να σε εμποδίζει. Πέρασα εκείνη τη φάση που φοβήθηκα κι εγώ, αλλά ευτυχώς στάθηκα τυχερή, γιατί το κατάλαβα νωρίς.

Ένιωθα τόσο καλά μετά την πρώτη διάγνωση, αφού είχα ξεπεράσει το πρόβλημα, οπότε στη δεύτερη διάγνωση ήταν λες και με χαστούκισαν στο πρόσωπο. Ούρλιαζα από τον πόνο, ήμουν απαρηγόρητη» εξομολογείται η Μαρία Μενούνος στο People.

«Η μαγνητική αποκάλυψε μία μάζα 3,9 εκατ. στο πάγκρεάς μου, η οποία επρόκειτο τελικά για νευροενδοκρινικό όγκο δευτέρου σταδίου, δηλαδή μια μορφή καρκίνου.

Έλεγα “πώς γίνεται να είχα όγκο στον εγκέφαλο και τώρα καρκίνο στο πάγκρεας;”. Το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ είναι ότι έρχεται ένα μωρό. Ήταν εξαιρετικά επώδυνο, αλλά έπρεπε να γίνω καλά», συμπλήρωσε η παρουσιάστρια.

Το 2017, η Maria Menounos είχε υποβληθεί ξανά σε θεραπεία, καθώς είχε διαγνωστεί με έναν καλοήθη όγκο στον εγκέφαλό της.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις